Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MIK PARTNERS Szakmai Nap 2023

Az idei MIK PARTNERS Szakmai Napunkon 350 fő ipari partnerrel közösen, 19 szekcióban mintegy 100 szakmai előadás hangzott el. Szekcióink látogatókban is bővelkedtek - 150 fő PTE munkatárs, több, mint 1000 fő MIK-es hallgató és mintegy 130 fő szakmai kamarai tag regisztrált konferenciánkra.

Társrendezvényeink közül első vidéki ülését tartotta a Duális Képzési Tanács, mely célul fogalmazta meg a minél nagyobb hallgatói létszám bevonását a duális képzésbe.

Eseményünkön jubileumi ünnepséget tartottunk a környezetmérnöki képzésünk 30. évfordulója alkalmából.

A rendezvény keretében három kiállítás is helyet kapott, melyből kettő karunk folyósóin látható, egy pedig a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara mérnökké válás folyamatát bemutató poszterkiállítása a Széchenyi téren.  A kamarával történő szoros együttműködés keretében 18 db poszteren keresztül mutatjuk be karunk képzési kínálatát.  A több száz fő részvételével zajlott megnyitón, a Magyar Mérnöki Kamara elnökének, karunk dékánjának és a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamara elnökének részvételével sor került a mérnökhallgatók diplomájának az EEED nyilvántartásába kerülését segítő közös megállapodás ünnepélyes aláírására is.

Pécs főterén a poszterkiállítás október 12-ig várja az érdeklődőket!