Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Mindenki kutatómérnök lehetett egy éjszakára!

kuatató mérnökökNagy érdeklődés kísérte, sikerrel zárult a Kutatók Éjszakája a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

Drónok repkedtek a tanteremben, elkészítettük önarcképünket lehetetlen alakzatokkal, megnéztük, hogyan működik egy pneumatikus gyártósor. Mindez nem a moziban, hanem a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) történt, a szeptember 30-án rendezett Kutatók Éjszakáján.

A programnak vannak vissza-visszatérő elemei, ilyenek elhagyhatatlanul a drónok és a gépi látás, a sűrített levegővel meghajtott autó, a szappanbuborék fújás és általa különleges alakzatok létrehozása. És vannak aktuális témák, a minket körülvevő hétköznapokból. Így az érdeklődők bepillanthattak a Magasház történetébe és bontásába, megtudhatták hogyan válhatnak okos villamos fogyasztóvá, vagy akár azt is, hogy mire jó a zöld tető.

Az idén egy igazi újdonságot is megmutattunk, mindazoknak, akik velünk tartottak a Székesegyházba, és megtapasztalhatták, hogyan játszik orgonista nélkül az orgona.

A drón, a pneumatikus autó, a BIM hívószavak mögött több éves projektek, kutatómunka, hallgatói és oktatói sikerek állnak. A parametrikus programozás is barátságosabbá válik, ha a formákat egyszerű eszközökkel (szappanbuborék, kartondoboz) mi magunk is létrehozhatjuk.

A PTE Műszaki és Informatikai Kara szeretettel várja a végzős diákokat 2016. november 25-én a soron következő Nyílt napra, ahol a mérnöki szakma hasonlóan élményszerű és interaktív formában enged bepillantást a titkaiba.

Az eseményen készült fotók