Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MTA V4 Ifjúsági Kutatói Díj 2023

A visegrádi országok tudományos akadémiái évente egy-egy tudományterületen Ifjúsági Díjjal jutalmaznak 35 évesnél fiatalabb kutatókat a tudományos életben elért eredményeik, teljesítményük elismerésére. A nemzeti akadémiák javaslata alapján országonként egy-egy kutató részesül díjazásban. A 2023. évi díj tudományterülete: Klímaváltozás a globális és a sarkköri kutatások kontextusában.

Pályázati beadási határidő: 2023. augusztus 29. 23:59

Bővebb tartalom

Követelmények:

A díjra Magyarországon dolgozó, 35. életévüket 2023. év végéig nem betöltő kutatók pályázhatnak. Pályázni az itt letölthető angol nyelvű jelentkezési lap kitöltésével lehet: https://mta.hu/data/dokumentumok/palyazatok/2023/V4_YRA_app_form_2023.doc kitöltésével lehet, amelyhez kérjük csatolni a munkahelyi vezető ajánlását, valamint rövid önéletrajzot, publikációs listát, illetve a pályázó által az elbíráláshoz hasznosnak ítélt egyéb szabad formátumú anyagot. Az angol nyelvű pályázatot postai és elektronikus úton kérjük benyújtani.

Pályázat mértéke:

A nyertes pályázó díja egy általa választott – a díjátadás után szervezési okokból nem korábban, mint 8 héttel kezdődő – szakmai rendezvényen, konferencián való részvétel támogatása (részvételi és utazási, szállás költségek), 1000 euró értékhatárig.

Hasznos linkek:

Pályázat a Visegrádi országok tudományos akadémiáinak 2023. évi Ifjúsági Díjára | MTA

MTA Titkárság