Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MTMI kurzusok IKT támogatása

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara számítógép-algebrai rendszeren alapuló tesztrendszer használatát vezeti be az egyetemi matematika, műszaki, természettudományos és informatika tárgyainak oktatásába és annak a stratégiai partner pécsi gimnáziumokkal történő megosztásával támogatja a diákok oktatását, felkészítését az egyetemi tanulmányaikra.

A  Mobius Assessment (korábban MapleTA) szoftver egy könnyen kezelhető web alapú tesztelő és kiértékelő rendszer MTMI (matematika, természet- és műszaki tudományok, informatika) kurzusokhoz, vagyis elsősorban olyan kurzusokhoz, amelyek matematikai számításokat használnak. De lehetőség van egyszerű feleletválasztós kérdésbank összeállítására is. 

A hazai forgalmazó és fejlesztő partnerrel együttműködésben a PTE MIK biztosítja saját oktatói és a pécsi partnerintézmények matematika tanárai részére a 2*40 órás Möbius Assessment felhasználói és fejlesztői képzést is. Az első kurzusra 2019 november hónapban kerül sor a PTE MIK Boszorkány úti Campusán.

A program az EFOP-3.4.4-16-2017-00004; "A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen" című pályázat támogatásával valósult meg.

Jelentkezési határidő: 2019.10.25.

További információ: PTE MIK – dr. Perjésiné dr. Hámori Ildikó egyetemi docens    
                                                        email: perjesi@mik.pte.hu


Kapcsolódó tartalmak