Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Műhelyverseny felhívás

Idén immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre a Várostervezési Napok (VTN) névre hallgató négy napos műhelyverseny, melyre olyan Hallgatók jelentkezését várjuk, akik szívesen részt vennének egy budapesti közterület koncepcionális újratervezésén, ezzel életre szóló tapasztalatokat szerezve.

A versenyen építészmérnök, építőmérnök, közlekedésmérnök, és tájépítész hallgatókból álló csapatok vesznek részt. Ezekben az 5–7 fős csapatokban lehetőség nyílik az idei tervezési terület megismerésére, a fennálló problémák és igények feltárására és vizsgálatára, majd a különböző szakmákat hallgató diákok együttműködésében egy komplex megoldás kialakítására. A feladat egy valós budapesti közterület koncepcionális áttervezése, ami kreatív gondolkodásmódot és mérnöki látásmódot igényel. A tervezéshez szükséges terepbejárást, statisztikai adatokat és térképeket mi biztosítjuk. A versenyen senki sem marad segítség nélkül: a munka folyamán egyetemi oktató és neves cégek tervezőmérnökei vállalnak konzulensi szerepet, akik mind szakmai, mind gyakorlati tanácsokkal látják el a versenyzőket, így a megszerzett szakmai tudás mellett komoly kapcsolati tőkére is szert lehet tenni. A műhelymunka alatt az ellátásotok biztosított. A verseny végén zsűri értékeli a munkátokat, és rövid prezentációk erejéig megismerkedhettek a többi csapat elképzeléseivel is. A tapasztalaton és új kapcsolatokon túl értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a jelentkezők.

Szervezők: BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégium Kör-Vas-Út Tagozat, Közlekedésmérnöki Szakkollégium, Építész Klub és a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium

Helyszín: BME, Baross Gábor Kollégium, 1114 Budapest, Bartók Béla út 17.

Időpont: 2019. 03. 01. - 03. 04.

Jelentkezés: https://varostervezesinapok.hu/


Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/337295006882290/

Igény szerint szívesen küldünk ki postai úton szóróanyagot!

Bármilyen kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésetekre!

Üdvözlettel:

Antal Erika