Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

MUT Diplomadíj Pályázat 2021

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan

  • területi- és struktúratervezés
  • településtervezés és városépítés
  • szabadtértervezés
  • tájépítészet, városökológia
  • városfejlesztés és városkutatás
  • településföldrajz és vonatkozó társadalomtudományok
  • városkommunikáció és városmarketing


A pályázaton a 2020/21-es tanév őszi és tavaszi félévében megvédett munkák indulhatnak. A Magyar Urbanisztikai Társaság Bíráló Bizottsága kiemelt figyelemben részesíti a gyakorlati hasznú (tervet, tervi szintű javaslatot, módszertant, a szakma gyakorlói számára közvetlen hasznossággal bíró) munkákat.


A jelentkezés és a pályázat mellékleteinek feltöltési határideje: 2022. január 10. 23:59 


A dolgozatokat két gyakorló szakmai opponens értékeli egységes pontozólap segítségével és javaslatát a Bíráló Bizottság elé terjeszti, aki dönt az elismerések odaítéléséről. A Bizottság a beérkezett pályázatok számának és minőségének függvényében legfeljebb 7 díjat és további dicséreteket ad ki.


A díjakat ünnepélyes keretek között a Társaság elnöke adja át, a járványhelyzet függvényében, várhatóan március-április hónapban megrendezésre kerülő MUT Juniorkonferencián. A Diplomadíjasok az elismerés mellett egy éves tagdíjmentességet élvezve felvételt nyernek a Magyar Urbanisztikai Társaságba is.


További részletek, teljes pályázati kiírás: https://bit.ly/31mujL4

Jelentkezési lap: https://forms.gle/ZM17ZRWhw7nbCx7b7

Szükséges dokumentumok, mellékletek feltöltése: https://bit.ly/3rr2Ylz