Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

NAIH INFORMÁCIÓSZABADSÁG PROJEKT

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság felel a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog – az információszabadság - érvényesülésének elősegítéséért és ellenőrzéséért. A Hatóság a KÖFOP-2.2.6-VEKOP-18-2019-00001 azonosítószámú „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” című kiemelt projekt keretén belül nagy hangsúlyt helyez az adatkezelők irányába történő információáramoltatásra és az adatkezelői kötelezettség teljesítéséhez szükséges tudásanyag átadására.

A projekt a végéhez közeledik, és ezen szakaszban a fenti céloknak megfelelően a kutatások eredményeinek ismertetése, visszacsatolása és megvitatása a feladatunk tematikus szakmai rendezvények keretében. A tervezett szakmai rendezvények kiemelt célcsoportja a felsőoktatásban tanuló azon hallgatók és oktatóik, valamint az egyetem napi működését biztosító kollégák, akiknek szakmai érdeklődése, munkaköre kapcsolódik projektünk témájához, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a jövő generációja és az őket képzők, velük együtt dolgozók is értesüljenek az információszabadság témakörében végzett átfogó, helyzetfeltáró tudományos kutatások eredményeiről, és a kutatási eredmények mentén kijelölt fejlesztendő irányok.

A Projekt jelen harmadik szakmai szakaszában megvalósuló szakmai rendezvénysorozat célja, hogy a Projekt címében szereplő kitűzött cél „Az információszabadság hazai gyakorlatának feltérképezése és hatékonyságának növelése” érdekében végzett kutatómunka, valamint jogi- szakmai összegző munka eredményeit, kihívásait, az eredménytermékekben megvalósuló attitűdformálás-támogató céljait és jogalkotási javaslatait bemutassa, disszeminálja.

Ezúton tisztelettel meghívom Önt a pécsi Tudásközpontban tartandó NAIH szakmai rendezvényre.

Időpont: 2022. szeptember 29. (csütörtök) Helyszín: Tudásközpont – Pécs (7622 Pécs, Universitas u. 2/A.), Emeleti tárgyaló


Kérem, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lap kitöltésével legkésőbb 2022.09.26. (hétfő) 12:00 óráig jelezze.

Regisztráció az előadásokra: JELENTKEZÉSI LAP – kérem, kattintson ide a megnyitáshoz.

Ha a link nem működne, kérem, másolja be a böngészőjébe az alábbi sort: http://szakmairendezveny.hu/0929


A rendezvénnyel kapcsolatos bármely egyéb kérdésüket az infoszabkutatas@naih.hu elérhetőségen várjuk.

Kapcsolódó tartalmak