Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Nemzeti Kiválóság Díj

Tamás Anna Mária, karunk adjunktusának szolidáris építészet területén végzett kutatását a nemzeti kiválóság programon belül külön díjazták.

"A díjat a Magyary Zoltán Kuratórium azon ösztöndíjasoknak ítélte oda, akik a szakértői bizottságok megítélése szerint saját kutatási területükön maradandót, egyedit, a többi kiválóságnál is magasabb tudományos-szakmai értékkel rendelkezőt alkottak."

A kutatás a szolidáris építészettel, a kortárs építészetben, napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kapó szemlélettel és tervezési módszerrel, specifikus feladatainak feltérképezésével, és új építészeti tervezés oktatási módszertan kidolgozásával foglalkozott.

Fontos megemlíteni, hogy a sikerhez nagyban hozzájárult a 2013-ban alakult, és azóta egyre aktívabban működő Szolidáris Építészet Kutatócsoport (Zilahi Péter, Dányi Tibor Zoltán, Gyergyák Ákos, Kovács-Andor Krisztián, Sztranyák Gergely, Greg András, Engert Andrea, Mózes Anett, Gál Bence és Rév Bence) munkája.

A karról Mátételki Ákos doktorandusz hallgatói ösztöndíjjal végzett kutatásaiért és Koronczi Péter hallgatói ösztöndíjjal végzett kutatásiért vehették át még az elismerést.