Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása

Pályázható a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV Nemzetközi közreműködéssel megvalósuló alap- és célzott alapkutatási projektek támogatása c. pályázati felhívás. 

A pályázat célja

A konstrukció közvetlen célja a felsőoktatási intézményekben működő transznacionális, innovatív kutatói teamek közreműködésével megvalósuló komplex kutatási projektek támogatása és kapcsolódó kutatás menedzsment kapacitások, fejlesztése. Ennek megfelelően a konstrukció elsősorban jól behatárolt, és komplex kutatási témák, illetve kutatási irányok támogatását kívánja lehetővé tenni. Ezen túlmenően a konstrukció célja egy-egy kutatási terület nemzetközi szinten elismert jelentős képviselőinek és a mögöttük álló intézményeknek összekapcsolása a hazai kutatási projektekkel. Ezzel megkönnyíti részvételüket különböző Európai Unió közösségi pályázatokban, így például a 7. Kutatási Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramban (FP7), illetve annak utódjában, a Horizon 2020-ban (FP8).
Ezen túlmenően a kutatás-fejlesztés piaci lábának erősítése is kiemelt cél az adott kutatási területek hosszú távú finanszírozása érdekében, ezért a konstrukció hozzájárul a vállalkozásokkal való intézményi együttműködés erősítéséhez.

A konstrukció célja továbbá, hogy a támogatott kutatási fejlesztési projektek lehetőséget teremtsenek a kutatójelöltek és a fiatal kutatók számára, nemzetközi kutatási programokban történő részvételre.

A konstrukció elsősorban azokat a tevékenységeket támogatja, amelyek bővítik a felsőoktatási intézmények kapacitásait a tudástermelés, illetve kutatás-fejlesztés és innováció terén.
A konstrukció elsősorban a matematikai, műszaki, informatikai, élet- és természettudományos K+F+I+O (kutatási, fejlesztési, innovációs, oktatási) profillal rendelkező felsőoktatási tudásközpontokban végrehajtandó fejlesztéseket támogatja.

Rendelkezésre álló forrás: 20 Mrd Forint

Pályázható összeg: 150-900 millió HUF

A pályázatok beadásának határideje:

1. ütem: 2012. március 30.
2. ütem: 2012. október 15.

Pályázati kiírás

Bővebb információ itt