Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

NYÁRI HALLGATÓI WORKSHOP ÉS ÖTLETTERV PÁLYÁZAT

A BALATONTOURIST Kft. és a PTE PMMIK POLLACK MANUFAKTÚRA szervezésében Bachmann Erzsébet, Borsos Ágnes, Vasváry-Nádor Norbert és Rohoska Csaba vezetésével egy hetes workshop-ot és egy azt követő pályázatot hirdet!

TÉMA:
Siófok Aranypart és Zamárdi Autós kempingek fejlesztése. A Balatontourist Kft. az általa üzemeltetett Siófoki és Zamárdi kempingek fejlesztését tervezi! Cél a jelenleg hivatalos osztályba sorolással nem rendelkező két kemping érje el a Magyar Kempingszövetség 4*-os besorolását! Kialakítandó mindkét kemping megjelenésében és/vagy szolgáltatási kínálatában olyan karakter, mely megkülönbözteti a hazai vetélytársaktól és nemzetközi szinten is figyelemre méltó lehet. Ehhez várunk kreatív ötleteket!

FELADATOK:

Építészet 

  • a kempingen belüli meglévő, illetve új épületek, létesítmények ötletes elhelyezésének tervezése
  • a meglévő épületek külső megjelenésének egyedi, ötletes, ha lehet, különleges építészeti megoldásokat tartalmazó tervezése
  • a Siófoki kemping több bejárattal rendelkezik, beléptető és/ vagy elektronikus (karszalagos) azonosító rendszer tervezése, amely több funkció ellátására is képes
  • ötletes, szórakoztató parti és/vagy vízi eszközök telepítése

Belsőépítészet

  • minden épületnél sajátos, ötletes, akár meghökkentő belsőépítészeti tervezés

Arculat

  • a kempingek bejáratainak tervezése, olyan látványos megoldás szükséges, amelyik egyértelműen utal a kemping jellegre, tartalmazza a kemping elnevezését is
  • a Zamárdi „Autós” kempingnek új név és arculat tervezése (ami kifejezi a fenti ötletek megvalósítása esetén a kemping karakterét)

RÉSZTVEVŐK:
A pályázatra elsősorban építész, illetve belsőépítész hallgatók jelentkezését várjuk, de ipari termék és formatervező szakos hallgatók is jelentkezhetnek! 3-4 fős teamek jelentkezését várjuk!

HELYSZÍN:
A worshop(pok) helyileg a két tervezési területen lesz(nek) a Siófoki + Zamárdi kempingekben! Az egy hetes worshop alatt egy komplex tervezési koncepciót kell létrehozni a fent felsorolt témakra. A workshopot követő héten a csoportoknak módjukban áll a koncepciójukat elmélyíteni és a tervpályázati kiírásnak (workshop alatt publikáljuk) megfelelő tartalommal elkészíteni!

IDŐPONTOK:

Workshop: 2014. július 14-20.
Pályázat: 2014. július 21-28.

 

DÍJAK:
Wakeboard üdülések a Füred Kemping és Üdülőfaluban http://www.balatontourist.hu/balaton_kemping_szallashely/fured_kemping_balatonfured/

I. díj: 5 éjszaka Ingrid A típusú üdülőházban a teljes teamnek 2014. augusztus 24-29. között. Az üdülés alatt valamennyi team tagnak a kemping területén lévő vízisí pályára bérletet biztosítunk. A szálláshely ellátást nem tartalmaz. Az üdülés értéke 4 főre : 310.000 Ft.

II. és III. díj: 3-3 éjszaka Ingrid A típusú üdülőházban a teljes teamnek 2014. augusztus 24-27. között. Az üdülés alatt valamennyi team tagnak a kemping területén lévő vízisí pályára bérletet biztosítunk. A szálláshely ellátást nem tartalmaz. Az üdülés értéke 2 x 4 főre : 2 x 246.000 Ft.

REGISZTRÁCIÓ/JELENTKEZÉS:
A jelentkezéseket 2014. július 7. hétfő 12:00-ig várjuk a következő e-mail címen:
rohoska@pmmik.pte.hu

+INFO
A worshop részvételt „tervezőirodai gyakorlatként” elfogadjuk, amennyiben értékelhető pályamunka érkezik be a második hét végén! A worshop alatt a kiíró sátorhelyeket biztosít! A sátorról, illetve az ellátásról, valamint a helyszínekre történő lejutásról a hallgatóknak kell gondoskodni! Rajzeszközöket mindenki hozzon, wifi van!