Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Nyílt Nap a MIK-en!

Ismét nyitott kapukkal fogadta a PTE Műszaki és Informatikai Kara a mérnöki életpálya iránt érdeklődő középiskolás fiatalokat. A műszaki felsőoktatás élvonalába tartozó intézmény nyílt napja 2019.12.06-án fogadta az ország minden részéből idesereglő érdeklődőket.

Ma, amikor a mérnöki életpálya a felnövő generációk legattraktívabb és legnagyobb lehetőségeket magában hordozó kitörési pontja, nincs is jobb választás, mint alkotó mérnökké válni. Jövőnket meghatározó kreatív szakembernek lenni annyit tesz, mint részt vállalni az emberiség evolúciójának alakításából. Ezt bizonyítja a minden eddiginél magasabb látogatói létszám is.

A nyílt napon felsorakoztatott szakos bemutatók segítségével a látogatók megismerhették azokat a kutatási területeket és szakmai kiteljesedési lehetőségeket, melyek az intézetben felsorakoztatott képzések nyújtanak. Élményműhelyeinkben bepillantást nyerhettek a robotika, az automatizáció, a szerkezet és anyagkutatás, a fenntartható zöld környezet és a tudatos környezetvédelem titkaiba. Elbarangolhattak az okosvárosok és okosházak világában. Kipróbálhatták magukat a tesztvezetésre beépített gokart szimulátorban. Az informatika szerelmesei tesztelhették képességeiket a programozó laborokban és a drónok világában is. A számtalan technikai próba és kihívás mellett, megismerhették duális képzőpartnereink gyakorlati oktátáshoz kötődő programjait, a képzésben rejlő szakmai és gazdasági előnyöket.

Természetesen a hozzánk érkező diákokat a szakmai tudáson túl érdekelték a pécsi egyetemista életet meghatározó események, ösztöndíj programok, nemzetközi utazások, kereseti lehetőségek és természetesen a felvételivel kapcsolatos információk is. Nyílt napunk minden információt egy helyre gyűjtve adott részletes válaszokat e kérdésekben. A felvételire vonatkozóan a szakfelelősök és a Tanulmányi osztály munkatársai segítettek, a pécsi egyetemi életre pedig a Hallgatói Önkormányzat képviselői, valamint a kar két kiemelkedő hallgatói csoportjának, a B2 Szakkollégiumnak és a Juhász Jenő Szakkollégiumnak tagjai adtak betekintést. A külföldi ösztöndíjakról az ERASMUS Programirodánál lehetett kérdezni, míg az elnyerhető hallgatói ösztöndíjakról és támogatásokról a felvezető előadás után a HÖK munkatársai adtak tájékoztatót. 

Aki lemaradt az eseményről, nyugodtan keressen minket online felületeinken és jöjjön el következő nyílt napunkra, mikor is további interaktív szakmai bemutatókkal és élményműhelyekkel várjuk a jövő mérnök szakembereit. Mérnöknek lenni annyi, mint hatni, alkotni és gyarapítani. Kimagasló teljesítménnyel a jövőt építeni!

Következő Nyílt Napunk 2020. január 31-én pénteken kerül megrendezésre.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!