Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

OFFROAD ARCHITECTURE - summer academy

Figyelem! Meghosszabbított jelentkezés! Új határidõ: 2013.06.27. csütörtök 10:00

nemzetközi hallgatói workshop, Graz, Ausztria, 2013.09.23-10.04.

Az ’Offroad architecture’ c. Erasmus intenzív program helyszíne Graz Ausztriában. A nyári egyetemen a résztvevő hallgatók feladata, hogy egy elhagyatott barnamezős területre készítsenek olyan fejlesztési javaslatot, amely mind az építészeti koncepció, mind a költségek szempontjából megvalósítható. A tervezett bekerülési költség előre meghatározásra kerül majd. A workshop keretében hat ország építész hallgatói fognak együtt gondolkodni a lehetséges fejlesztési javaslatokon.

Az Erasmus intenzív program gazdája a Fachhochschule Joanneum Graz. Résztvevő intézmények:

1. Fachhochschule Joanneum, Graz, Ausztria

2. Tekniska Högskolan, Jönköping, Svédország

3. Fachhochschule Dortmund, Németország

4. Ludwig-Maximilians-Universität, München, Németország

5. Technical University of Lisbon Faculty of Architecture, Lisszabon, Portugália

6. Viliaus Gedimino Technikos Universitetas, Vilnius, Litvánia

7. Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar, Pécs, Magyarország

A workshop keretében a hallgatók vegyes, nemzetközi csoportokban fognak dolgozni. Körülbelül 60 hallgató fog részt venni a programon, közülük 10 hallgató érkezhet a PTE-PMMIK-ról. A résztvevő hallgatókat minden valószínűség szerint csak a napi étkezési költség terheli a workshop ideje alatt.

ÜTEMEZÉS:

1. A workshop során a hallgatók megismerik a helyszínt, analíziseket készítenek, majd elkészítik fejlesztési ötlettervüket.

2. A tervek kidolgozására minden hallgatónak saját egyetemén, valamelyik tantárgy keretében nyílik lehetősége, azaz ezzel a munkával kiválthatóvá válik valamelyik adott féléves tantárgy féléves feladata. Az elkészített terveket legkésőbb 2013.12.20-ig kell elküldeni a szervező intézménynek Grazba.

3. A beérkezett hallgatói pályamunkákat nemzetközi zsűri értékeli.

JELENTKEZÉS
A workshopra a PTE-PMMIK 3-4. éves alapszakos (BA, BSc), 1-2. éves mesterszakos (MA, MSc) építész hallgatóinak, valamint 4-5. éves osztatlan vagy egyetemi építész szakos hallgatóinak jelentkezését várjuk.

A részvételi szándék jelzése 1 darab A/3 méretű portfólió lappal történik, amelyen maximum 3 korábbi munkát lehet bemutatni. A lapokon fel kell tüntetni a jelentkező nevét, szakját, évfolyamát, telefonszámát, e-mail címét. A részvétel feltétele a tárgyalóképes angol nyelvtudás.

A jelentkezési portfóliókat e-mailben kell elküldeni 200 dpi felbontással, JPG vagy PDF formátumban (max. méret e-mail mellékletnél 10 Mb, nagyobb méretű portfóliók beküldése valamilyen fájlküldő szolgáltatással lehetséges) a tmolnar@pmmik.pte.hu címre.

További információ kérhető dr. Molnár Tamás egyetemi adjunktustól a fenti e-mail címen vagy személyesen.

Jelentkezési határidő: 2013.06.24. hétfő, 10:00

A kiválasztott résztvevőket e-mailben értesítjük.