Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Oktatóink az idei Junior Prima Díj díjazottjai között

Építészet és Építőművészet kategória győztesei

Október 31-én ötödik alkalommal adták át a Művészetek Palotájában a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjait. A 7000 euróval járó elismeréseket 10 díjazott vehette át az idén is a TriGranit Fejlesztési Zrt. jóvoltából.

Öröm és büszkeség számunkra, hogy idén a díjazottak között van Karunk két oktatója Medvegy Gabriella, valamint Borsos Ágnes. Ezúton is gratulálunk, és további hasonló sikert kívánunk! 

A Demján Sándor által alapított Prima Primissima díj néhány év alatt olyan elismeréssé vált, amelynek már jelöltjévé válni is megtiszteltetés. Elnyerni pedig valódi teljesítmény. 

A 2007-ben elindított Junior Príma díj megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek elismerésének lehetőségét. Azok kapják, akik a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport területén egyszer majd maguk is irányt és mércét jelenthetnek fiatalabb társaik számára. Etalonokká válhatnak. 

„A Junior Prima Díj 2007-es létrehozása igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Valamennyiünk felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a junioroknak, lehetőséget kínáljunk számukra szeniorrá válásukhoz. Ez olyan kihívás és lehetőség egyben, amelyben a TriGranit Zrt. részt kíván vállalni” –olvashattuk a TriGránit közleményében. Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 21 pályázót javasoltak a Díjra. Gazdag Imre, a TriGranit Zrt. építész főmérnöke által vezette zsűri - Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Sáros László a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke és Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke - közülük választotta ki a 10 díjazottat. 

A Junior Prima Díj Építészet és Építőművészet kategória 2012-es díjait Borsos Ágnes (PTE), Falvai Balázs (BME), Hakkel Márton (BME), Kemes Balázs (BME), Köninger Szilárd (SZE), Losonczi Anna (BME), Medvegy Gabriella (PTE), Szendrei Zsolt (BME), ODOO Project képviselői (BME) – Építészet kategóriában, ODOO Project képviselői (BME) – Környezettudatosság kategóriában vette át.