Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Online klímavédelmi konferencia

A Pécsi Tudományegyetem 2021.03.31-én online klímavédelmi konferenciát szervez, amelyre szeretettel meghívjuk.

Kedves Kollégák, Hallgatók,

Kedves Partnerünk,

 

Célunk a Green AURA kezdeményezés bemutatása, amely környezettudatos helyi közösségek kialakítását segíti elő. Első lépésben kiterjesztett valósággal támogatott kiállításokon szeretnénk megismertetni a lakossággal Pécs és a horvátországi Kapronca területén működő és igénybe vehető klímabarát fejlesztéseket. Ezt követően az ún. „living lab” koncepció bevezetésével tervezzük megvalósítani a helyi vállalkozások és lakosság bekapcsolódását a klímavédelemhez kapcsolódó kutatásokba, fejlesztések tervezésébe. Utóbbi feladatunkhoz nemzetközi tapasztalatokat vizsgálunk meg, a konferencián Koppenhága Önkormányzata mutatja be a város és a helyi vállalkozások, közösségek együttműködésének módját az ENERGY & WATER – Greater Copenhagen Living Lab keretében.

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs linket a csatolt program tartalmazza, a jelentkezéseket március 29-ig várjuk.

Bízunk benne, hogy találkozunk a konferencián és hamarosan közösen formálhatjuk közvetlen környezetünket, városainkat a klímaváltozáshoz minél jobban alkalmazkodó, gyermekeink számára is élhető térséggé.

 

üdvözlettel,

Green AURA projektcsapat

Kapcsolódó tartalmak