Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Őszi programajánló

A Zsolnay Negyed és a Kodály Központ őszi programsorozata.

2024. szeptember 9. 19.00  - Zsolnay Negyed/ E78

beck@grecsó - Hoztunk valamit magunkból – a PécsLIT Fesztivál nyitóeseménye

Egy lemez, csinos bakelit, amin új dalok ülnek. A „hoztunk valamit magunkból” Beck Zoltán dalszerző, író és Grecsó Krisztián író, dalszerző első közös munkája. Eddig a komisz tények. A barázdák között meg ott van egy régi barátság, egy közös est, a sok együttlét, utazás, távolba révedés. A „hoztunk valamit magunkból” estekre az előadók újra és újra vittek magukkal valami zenés „meglepetést”. Az egyre szabálytalanabbul, mindenestül közösen írt dalok aztán egy szinte tematikus lemezzé álltak össze. A dalok hangját, stílusát, erejét a sok munkával, kísérletezve, érlelve felvett anyag adja, amit az előadók Ligeti György producerrel rögzítettek a ZAJZAJZAJ stúdióban, Pécsett. És most, az est anyagából formált műalkotás újra egy (másik) estté válik.

Beck Zoltán – ének, gitár, zongora, billentyűs hangszerek, Grecsó Krisztián – ének, gitár

Jegyár: 4990, - Ft ,  4490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

 

 

2024. szeptember 16. 19.00 – Kodály Központ

Budapest Klezmer Band - Sztárvendég: Jordán Adél

A több mint 33 éves Budapest Klezmer Band immár a hagyományt követve újra a Kodály Központban, ismét fergeteges muzsikával üdvözli a klezmer zene kedvelőit. A tradicionális zsidó zenét játszó zenekar egyedi hangulatú, koncerttel köszönti a vendégeket. A neves zenészek igazán lendületes, humorral átszőtt zenei produkciókkal szórakoztatják majd az érdeklődőket.  A klezmer zenekar vendége Jordán Adél, a Budapesti Katonai József Színház művésze. A Máté Erzsi-, a Junior Príma-és Bezerédi-díjas színésznő nem először áll a klezmer zenekarral egy színpadon, a korábbi közös koncert sikerek miatt újabb közös fellépésre invitálták a népszerű művésznőt.

 

zenekarról:  A Budapest Klezmer Band az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya zenei átiratok komponálásával tradicionális zsidó zenét játszik. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt. A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, újra és újra sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot.

 

Budapest Klezmer Band zenészei: Jávori Ferenc Fegya – alapító, zenekarvezető, hangszerelő-zeneszerző – zongora,  Kohán István – klarinét, Gazda Bence – hegedű, ének, Nagy Anna – harmonika, Barbinek Gábor – harsona, Máthé László – nagybőgő, Végh Balázs – dob, ütőhangszerek

Jegyárak:  7490, - Ft5990, - Ft, 5490, - Ft, 4990, - Ft,  

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

2024. szeptember 26. 19.00 - Zsolnay Negyed / E78

TVRTKO a Föld körül

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete és történetei, amelyekkel szeretné jobbá tenni mindenki életét! A Túl minden határon-est méltó folytatása a Föld minden pontjáról most Önökhöz érkezik!

Jegyár: 4900, - Ft,  Támogatói kiegészítő jegy: +3000 Ft

/Miután a belépőjegy kosárba került, a "Teljes ár" helyett válaszd a "Támogatói kiegészítő jegy"-et./

A kiegészítő jegy bármelyik belépőjeggyel együtt megvásárolható, mellyel - Tvrtko évek óta nagy sikernek örvendő - gyermekkönyvtár és egyéb karitatív munkáját segíted. A jótékony kezdeményezés támogatóinak Tvrtko a rendezvény helyszínén, az előadást követően egy exkluzív, névre szóló ajándékot ad majd át.

Jegyekhttps://hydelight.jegy.hu/.../tvrtko-a-fold-korul.../1145311

 

 

2024.  október 3. 18.00  - Zsolnay Negyed/ E78

Pottyondy Edina - Démonok és Hormonok

Jegyár : 7900, - Ft, 8900, - Ft

Jegyek : https://www.jegy.hu/program/demonok-es-hormonok-161862/1141398 és a ZsÖK pénztáraiban !

 

 

2024. október 8. 19.00  Kodály Központ

Egy életem – Mucsi Zoltán /Pécs

Az EGY ÉLETEM sorozatban híres művészek mesélnek az életükről, a számukra meghatározó pillanatokról és történetekről. A forgatókönyvet itt valóban az élet írja. Kapa. Egy ország hívja így. Szinte mindenki ismeri és szereti őt. Pedig cseppet sem indult könnyen a pályafutása. Lakatosnak tanult, de valójában focista szeretett volna lenni. Egy váratlan fordulattal segédszínész lett belőle a Szolnoki Szigligeti Színházban. Azt mondja, ekkor megette őt a színház: 15 évig szinte ki se lépett a falai közül. Az egysoros szerepekből küzdötte fel magát a főszerepekig. Hamarosan a "nagyvilág" is felfigyelt rá: Pestre került, ahol sorban jöttek a színház és film főszerepek. Megismerkedett Scherer Péterrel és beindult a legendás Kapa-Pepe páros. És azóta szinte megállás nélkül robog a pályán. Ezen az estén Mucsi Zoltán kiáll a nézők elé és elmeséli élete legfontosabb történeteit. Persze nem véresen komolyan, hanem olyan "Kapásan". Az abonyi gyerekkortól a szolnoki hírlapkézbesítő állásig, a drámai szerepektől a villanyszerelő jelenetig, a Jancsó filmektől a Tóth Jánosig. Természetesen a magánéletéről, családjáról is mesél, hiszen nélkülük nem lenne teljes az élete. Vigyázat, veszélyesen vicces tartalom!
Főszereplő: Mucsi Zoltánrendező-producer: Lévai Balázsdramaturg: Gyulay Eszterlátvány, VJ: Katona Kati

Jegyár :  8990, - Ft, 7490, - Ft, 6990, - Ft, 5990, - Ft

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

2024. október 16. 19.00 – Kodály Központ – Jegyek korlátozott számban kaphatók!

Charlie 77 - VendégekVeres Mónika Nika, Szolnoki Péter
Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során több formációban alkotott, számtalan albumot tudhat magáénak. Legutolsó albuma, Mindenen túl címmel 2020-ban jelent meg.
Ebből a jubileumi alakalomból indul útjára a turné, amely tartalmát tekintve egyfajta összegzése annak az életműnek, amellyel évtizedek óta elkápráztatja nem csak legszűkebb – igencsak népes – rajongótáborát, hanem mindenkit, aki az igényes zenét szereti. Igazából, ha minden kedvenc dalát szeretnénk hallani, akkor minimum 3 különböző koncertet kellene tartani, de egy dal akkor is elhangzana mindegyiken: CSAK A ZENE VAN!

Jegyárak: 8990, - Ft, 10990, - Ft, 12990, - Ft, 14990, - Ft ,  

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

 

 

2024. október 19. 19.00 – Zsolnay Negyed/E78

Flódni - Improvizációs gasztroszínház

 

„Improvizációs gasztroszínház – sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal. Mindezt kultúrtörténeti szempontból több rétegben egymásra pakoljuk, aztán feltekerjük a hőfokot. Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni" – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója.

Az improvizációs műfaj legjobb színészei tálalják a nézőknek Judit főztjét, vagyis a szituációkat. Közülük mindig négyen játszanak a színpadon, de a főpincér személye állandó marad: Novák Péter, a fergeteges észjárású műsorvezető tartja kézben az egyre fokozódó hangulatot.

A 4 színész személyére is hamarosan fény derül.

Jegyárak:  9900, - Ft, 8500, - Ft, 8000, - Ft

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

2024. október 19. 19.00 – Kodály Központ

ZÓRA

Két világ közt utazik, a színpadon van otthon – ZÓRA a pillanat művésze, dalai időtlenek. 2024. október 19-én ZÓRA már harmadik alkalommal tér vissza Pécsre. A 2022-es szóló bemutatkozó koncertjét tavaly ősszel egy szintén teltházas zenekaros előadása követte az E78 színpadán. Idén októberben Magyarország egyik legszebb koncertterme, a Kodály Központ ad otthont ZÓRA zenéjének. A Los Angelesben és Magyarországon élő Fonogram-díjas énekes-dalszerző Urbányi Zóra Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának élő feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet 2021-ben. A nagy sikerű feldolgozást saját dalok és teltházas koncertek követték. Zenéje az avant-pop, az alternatív és filmes hangzásvilág körül forog, folyamatosan feszegetve a műfaji határokat. Dalai egyediségét a zongora és az elektronikus elemek mellett mélytónusú, összetéveszthetetlen hangja, szuggesztív előadásmódja teszi feledhetetlenné. ZÓRA idén is zenész társaival érkezik Pécsre, és az est vendége a trombita virtuóz Barabás Lőrinc lesz.

Jegyárak:  8990, - Ft,  6990, - Ft,  5490, - Ft

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

2024. október 29. 19.00 – Kodály Központ

Illényi Katica és a Sárik Péter Trió JazzClass / Pécs

A Kerek Világ Alapítvány jótékonysági koncertje.

Felszabadult közös játék, magával ragadó zenei utazás, fantasztikus energiák és impulzusok – mindezt egyesíti Illényi Katica és a Sárik Péter Trió JazzClass című programja, amely a klasszikus zeneirodalom népszerű alkotásait mutatja be új megvilágításban.

Válogatásukban J. S. Bachtól Mozart, Schubert, Chopin és Csajkovszkij zenéjén át egészen Ravelig, Debussyig, Gershwinig és Piazzolláig szerepelnek ismert dallamok, és nem hiányozhatnak műsorukból a magyar zeneszerzők sem: Liszt, Kodály, Bartók, Rózsa Miklós, Farkas Ferenc és Hubay Jenő műveinek is teret adnak. Illényi Katica és a Sárik Péter Trió az elmúlt években számos nagysikerű koncerten lépett fel itthon és külföldön, megmutatva, micsoda erő és mennyi lehetőség rejlik a klasszikus zene, a jazz és a világzene találkozásában, a műfajok keverésében és a különböző zenei stílusok határainak feszegetésében. Egyedi hangszerelésű és hangzásvilágú repertoárjukkal azokat is képesek a klasszikus zene és a jazz rajongóivá varázsolni, akik korábban idegenkedtek ezektől a műfajoktól. A Sárik Péter különleges hangszerelésében megszólaló művekben a hegedű, az ének, a zongora, a nagybőgő és a dobok mellett egy nem mindennapi hangszer, a világ első elektromos hangszereként számon tartott theremin is középpontba kerül, amelyen Illényi Katica érintés nélkül zenél majd. Illényi Katica művészként mindig is egész lényével akart szólni a közönséghez, már friss diplomás hegedűművészként megszületett benne az elhatározás, hogy nemcsak hegedülni, hanem énekelni, táncolni is szeretne. Az ének mellett a hegedű vált a második hangszerévé, és mindemellett színészmesterséget, jazz- és sztepptáncot is tanult, hamarosan színdarabok, énekes-táncos operettek és musicalek főszerepeit játszotta. A klasszikus zene mellett a jazzben, a szvingben és a világzenékben is egyre nagyobb jártasságot szerzett. Saját szervezésű, nagyszabású koncertjeire mindig új repertoárral készül, a klasszikus hegedűirodalom gyöngyszemei mellett filmzenéket, világzenéket, ismert jazz és Broadway melódiákat is felvonultatva.  

Jegyár :  3900, - Ft, 4900, - Ft, 5900, - Ft

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

2024. december 17. 19.00 – Kodály Központ

Vujicsics 50 – a jubileumi év zárása Pécsett

A Vujicsics Együttes 50 éve működik igazi közösségi teljesítményt felmutatva, csaknem változatlan tagsággal, egyedülálló előadói-, alkotói-, pedagógiai műhelyként. Érdemük a hazai szerb és horvát nemzetiségi közösségek zenei önismeretének megalapozása, de kiváltképp az, hogy e hagyományanyag az egyetemes magyar zenekultúra szerves részévé válhatott. Koncertjeik, CD felvételeik tudományos megalapozottsága, zenei kimunkáltsága, igényessége a hazai és nemzetközi szakmai közönség elismerését is kivívták. Tevékenységükkel szimbólumai lettek a szerb, a horvát és a többségi magyarság közötti kapcsolatoknak. Pécshez, Baranyához pedig erős baráti, sőt többen rokoni, családi szálakkal kötődnek. A 2024-es ünnepi év zárására nem kerülhetne sor méltóbb helyen, mint Pécsett, ahol legutóbb 2013. januárjában, Szörényi Leventével jártak. A mostani, helyi kötődéseket megjelenítő, az öt évtized Vujicsicsos dallamtermését megidéző programba hazai és nemzetközi sztárelőadók is kapcsolódnak. A közreműködők között a Tanac, a ViGaD, Básits Bránka és a meglepetés zenészek mellett az occitán származású Miqueu Montanaró is a műsor vendége lesz, hogy az általa a Vujicsiccsal közösen képviselt kreatív zenei világ Avignon, Saint Chartier, Nantes, Confolens, Pozsony, Brüsszel, Párizs után a Kodály Központban is megszólalhasson.

Borbély Mihály - szaxofon, klarinét, tárogató, furulya, okarina, dvojnice, brácstambura, Eredics Gábor - basszprímtambura, tambura, samica, harmonika, karaduzen, ének, Eredics Kálmán - bőgő, darbuka, tapan, Brczán Miroszláv - csellótambura, brácstambura, ének, Szendrődi Ferenc - prímtambura, basszprímtambura, litarka, brácstambura, Eredics Áron - prímtambura, basszprímtambura, csellótambura, darbuka, ének

Jegyár : 3990, - Ft,  4990, - Ft,  5990, - Ft, 6990, - Ft

Jegyekwww.jegymester.hu és a ZsÖK pénztáraiban!

 

 

A pénztárak nyitvatartása:

 

Zsolnay Negyed :

Nyitvatartás: kedd-vasárnap 10.00–18.00                 

LÁTOGATÓKÖZPONT - hétfő-vasárnap 9.00–18.00


Telefon+36 72 500 350, E-mail: info@zsn.hu

ZSOLNAY INFOPONT & SHOP - kedd-vasárnap: 9.00–17.00

Telefon: +36 72 500 351,  Infopont e-mail: info@zsn.hu,  Shop e-mail: zsolnayshop@zsn.hu


Kodály Központ  ( 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. (korábban Universitas utca)  - 72/500-300.  

A Kodály Központ pénztárának nyitvatartása:  hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között valamint a koncertek ideje alatt.

Szombat, vasárnap: rendezvény esetén, nyitás a kezdés előtt másfél órával.

Művészetek és Irodalom Háza  (MIH) – hétfőtől péntekig 9  1–ig, szombat, vasárnap szünnap - Telefon: +36 72 510 628, +36 72 510 629 

 

Kellemes nyarat kívánva: Fenyvesi Zsuzsanna közönségszervező  (20/2828 – 507)