Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Ösztöndíj program

A ZIEHL-ABEGG SE a világ egyik vezető vállalata a motor és ventillátorgyártás területén. A németországi székhelyű konszern megközelítőleg 3500 munkavállalót foglalkoztat a világ több mint 30 országában. A dinamikus fejlődés folyamán felismerte, hogy a méret önmagában még nem garancia,  a munkavállalók együttműködése, a közös célok kitűzése és azok követése a sikerhez vezető út záloga.

A ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft. 1994-es alapítása óta működik Magyarországon, Marcaliban, a konszern legnagyobb leányvállalataként. A folyamatos fejlesztéseknek, és a cégvezetés innovatív gondolkodásmódjának köszönhetően a vállalat közel 750 munkavállalót foglalkoztat napjainkban, így joggal nevezhető a régió legnagyobb munkáltatójának. A cég fő tevékenységi köre a ventillátor alkatrészek előállítása, vagyis a villanymotor állórészek tekercselése, ventillátor védőrácsok gyártása, alumínium alkatrészek öntése. Vállalati kultúránkat a hosszú távú, célorientált gondolkodás határozza meg, ennek rendeljük alá emberi erőforrásaink tervezését is. Fontosnak tartjuk, hogy a leendő, megfelelően képzett munkaerővel már az egyetemi/főiskolai tanulmányok alatt kapcsolatot teremtsünk, és támogassuk őket a felsőfokú végzettség megszerzésében.

Ennek szellemében vállalatunk ösztöndíjjal kívánja támogatni azon fiatalokat, akik első BSc/MSc diploma megszerzése előtt állnak, és aktív, nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek az alábbi szakok valamelyikén:
  • Gépész-, Villamos-, Mechatronikai-, Anyagmérnök,
  • Gazdasági szakok (pénzügy/ számvitel, közgazdaságtan),
  • Humánerőforrás gazdálkodás (HR),
  • Informatika,
  • Minőségbiztosítás,
  • Logisztika.
A megpályázott ösztöndíj időtartama
  • BSc/BA és MSc/MA képzések esetén egyaránt a pályázat elnyerésétől a tanulmányok felsőoktatási intézmények által előirányzott képzési idő végéig.
  • Amennyiben a pályázati idő alatt az ösztöndíjas hallgató előmenetelében jelentős negatív irányú változás áll be, úgy a ZIEHL-ABEGG Kft. egyoldalúan elállhat az ösztöndíj további kifizetésétől. Minősített esetekben - mint például a tanulmányok indokolatlan megszakítása, vagy egyéb tanulmányi kötelezettségek elmulasztása – a hallgató köteles a vállalatot azonnali hatállyal írásban tájékoztatni. Ennek elmulasztása az ösztöndíj azonnali megszakítását vonja maga után.
Pályázati feltételek
  • Magyarországon nyilvántartásba vett felsőoktatási intézmény nappali tagozatán, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezőként a fentebbiekben felsorolt szakok bármelyikén első BSc/BA vagy MSc/MA képzésen való részvétel,
  • befejezett 1. tanév,
  • a pályázat benyújtását megelőző félévben elért 3,5 vagy azt meghaladó hagyományos tanulmányi átlag (vizsgajegyek összege/vizsgajegyek száma, a felvett de nem teljesített tantárgyak 0 érdemjeggyel kerülnek beszámításra),


Kapcsolódó tartalmak