Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

OTKA Publikációs Pályázat (PUB)

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) Bizottsága pályázatot hirdet az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közzétételére,valamint forrásművek kiadására

A publikációs pályázat (PUB) céljai Az OTKA által támogatott kutatások eredményeinek közérthető ismertetése, a kiemelkedő eredményeknek tudományos közléséhez szükséges kiegészítő költségek biztosítása, valamint forrásmunkák kiadásának támogatása három pályázati kategóriában, utólagos finanszírozással.

A pályázható támogatási kategóriák

  • (PUB-I) Tudománynépszerűsítés
  • (PUB-K) Tudományos könyv megjelentetése
  • (PUB-F) Tudományos forrás kiadása

A pályázat benyújtása A pályázatot az OTKA honlapjáról (www.otka.hu) nyíló pályázati felületen kell benyújtani és onnan kinyomtatni. A nyomtatott és az online benyújtott elektronikus kutatási pályázatnak egyeznie kell. A pályázat értékelése az elektronikus példány felhasználásával történik.

A pályázatok beadása folyamatos, értékelésüket, az egyes típusoknál külső szakértők véleménye alapján, az OTKA Publikációs Bizottsága végzi, évente két alkalommal, a két határidőre beérkezett pályázatok rangsorolása alapján. A március 15-ig az EPR-ben véglegesített (a pályázó által véglegesített és az intézmény által jóváhagyott) és március 31-i postabélyegzővel postára adott pályázatok értékelése várhatóan május végéig megtörténik. A szeptember 15-ig az EPR-ben véglegesített és szeptember 30-i postabélyegzővel postára adott pályázatok értékelése várhatóan november végéig megtörténik.

További információ: http://www.otka.hu/palyazatok/aktualis-otka-palyazatok