Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

PAINT UP! Legyél Te is Virtuális-épületfestő!

Pályázati felhívás Visualpower virtuális épületfestő verseny címmel egyedülálló pályázatot hirdet a Visualpower Kft. A nyílt versenyben bárki részt vehet, aki ki szeretné próbálni a hazánkban még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját.

A Magyar Tudományos Akadémia Székházánakközépső homlokzatához illeszkedő,3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályaműveket 2011. június 9-ig kell eljuttatni a kiírónak.

A pályázat célja

• Bemutatkozási lehetőséget teremteni azoknak az alkotóknak (mediadesignerek, film és animáció készítők,VJ-k, ifjú tehetségek stb.) akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra olyan alternatív irányzatában való megmérettetésre, mint a virtuális épületfestés

• Egyedi, óriás fényerejű projektoraink segítségével alkalmat biztosítani e különleges műfaj gyakorlati kipróbálására, a kreatív, művészi tartalmak közönség előtti megjelenítésére

• Az újszerű látvány és a zene segítségével a fiatalabb korosztályt is vonzó igényes, közösségi programot létrehozni

• Szimbolikus hidat építeni a 3. évezred technikáinak alkalmazása és az igényes művészet között

Időrend

• Pályázat kiírása: 2011. április 28.

• Pályázati anyagok beadásának határideje: 2011. június 9.

• Előzsűrizés: 2011. június 14-16.

• A pályázók értesítése az előzsűrizés eredményéről: 2011. június 20-ig

A versenyprogram mellett egy igazi kuriózum vetítésére is sor kerül majd. Szakértő partnerünk, a nemzetközi hírű architekturális vetítéssel foglalkozó Bordos László Zsolt (Bordos.Artworks) és meghívott alkotótársai:Kovács Ivó, Szalkó Dániel és Lóránt Demeter (ez utóbbi a 2010-es Paint Up! győztese) kifejezetten erre az alkalomra készítenek egy bemutatófilmet, melyet versenyen kívül, a döntő után tekinthetnek meg az érdeklődők!

A látvány

Videó linkek a Youtube-ról a 2010-es látvány szemléltetésére:

A 2010-es nyertes mű:                                                             A 2010-es Bordos-Kovács-Vicsek bemutatófilm:

   

 

A Paint Up! pályázat honlapja: http://paintup.visualpower.hu/

Képek a 2010-es látvány szemléltetésére

Kapcsolat: Vaskó Tünde főszervező

Telefon: + 36 1 204 14 02 E-mail: paintup@visualpower.hu

Technikai kérdések:A pályázat beadásával kapcsolatos kérdéseket a telefon elérhetőség megadásával a paintup@visualpower.hu e-mail címre kérjük megküldeni. A kérdésekre e-mailben, bonyolultabb esetekben telefonon válaszolunk, hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.

A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, június 25-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg.

A pályázattal kapcsolatban minden információ elérhető: http://paintup.visualpower.hu/