Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Palóczi Antal-díj

A Belügyminisztérium a településrendezés területén legalább 10 éven át végzett kimagasló - tervezői, oktatói, kutatói, főépítészi - tevékenység elismeréséül természetes személynek, illetőleg tervezőcsoportnak az Építészet világnapja alkalmából Palóczi Antal-díjat adományoz.

Az elismerésben magyar állampolgár illetve magyar nemzetiségű, nem magyar állampolgár is részesíthető. A díj posztumusz is odaítélhető. Az évente átadható legfeljebb két díjjal emlékérem, az adományozást igazoló oklevél és adóköteles pénzjutalom jár, amelynek összege természetes személy kitüntetése esetén személyenként a mindenkori köztisztviselői illetményalap ötszöröse, tervezőcsoport esetében tizenötszöröse.

A díj adományozására bárki tehet javaslatot, amelyet a Belügyminisztérium Területrendezési és Településügyi Főosztályára kell benyújtani (postai cím: 1903 Budapest, Pf. 314, személyesen: 1051 Budapest, Nádor utca 2, ügyfélszolgálat. A borítékra kérjük ráírni: "Palóczi Antal-díj").

A javaslattételnek részletes szakmai indoklást kell tartalmaznia, amelyben a javaslattevő közli a jelölt személy vagy tervezőcsoport nevét/megnevezését, címét, ismerteti szakmai életrajzát/tevékenységét, különös tekintettel azon kiemelkedő színvonalú munkák és eredmények bemutatására, amelyek megalapozhatják a díj odaítélését. Természetes személy esetén a javaslatban fel kell tüntetni a jelölt személyazonosító adatait, munkahelyét, beosztását, tudományos fokozatát, korábban kapott kitüntetéseit.

Az ajánlás a "javaslattételi adatlap" kitöltésével történik, amely elektronikusan is letölthető a minisztérium honlapjáról és a http://www.e-epites.hu weboldalról. A pályázathoz benyújtható minden olyan további dokumentum, adat vagy mértékadónak tekinthető vélemény, amely az elbírálást segítheti, illetőleg amelyet az ajánló lényegesnek tart.A díj adományozására vonatkozó javaslatokat a Palóczi Antal-díj Bizottság rangsorolja. A bizottságot a területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár hívja össze. A döntést a díjazottakról a bizottság felterjesztése alapján a belügyminiszter hozza.További felvilágosítást nyújt: Krakler Judit (tel.: 441-1450; e-mail: judit.krakler@bm.gov.hu).

A javaslattétel benyújtásának illetőleg postai feladásának a határideje:

2011. július 22.