Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Pályázat: Nemzeti Agykutatási Program

A támogatás célja a kutatásfejlesztési és innovációs aktivitás, valamint a vállalatok és kutatási szervezetek közötti együttműködés növelése az Új Széchenyi Tervben meghatározott célkitűzésekkel összhangban. 

Pályázat kódszáma: KTIA_NAP_13

Rövid leírás: A támogatás célja a kutatásfejlesztési és innovációs aktivitás, valamint a vállalatok és kutatási szervezetek közötti együttműködés növelése az Új Széchenyi Tervben meghatározott célkitűzésekkel összhangban.

Támogatás mértéke: 90 millió Ft – 6 400 millió Ft, maximum 100%

Beadási határidő: 2017. január 1.

Bővebb információ: http://www.nfu.hu/doc/4182

(Pályázati felhívás, pályázati útmutató és segédletek)

 

A Nemzeti Agykutatási Program két alprogramból áll (a pályázatok keretében az igényelhető vissza nem térítendő támogatás maximális összege):

A alprogram: A Nemzeti Agykutatási Program (NAP) támogatása (maximum 6 400 millió Ft)

B alprogram: A NAP programhoz kapcsolódó kutatási kapacitás fejlesztése (minimum 90 millió Ft, maximum 450 millió Ft)

 

Támogatható tevékenységek köre:

  • Alapkutatási tevékenység: kísérleti vagy elméleti munka, amelyet elsősorban a jelenségek vagy megfigyelhető tények hátterével kapcsolatos új ismeretek megszerzésének érdekében folytatnak, anélkül, hogy kilátásba helyeznék azok gyakorlati alkalmazását vagy felhasználását.
  • Ipari kutatástevékenység: tervezett kutatás vagy kritikus vizsgálat, amelynek célja új ismeretek és szakértelem megszerzése új termékek, eljárások vagy szolgáltatások kifejlesztésének elősegítéséhez. Magában foglalja az alkalmazott kutatáshoz – különösen a generikus technológiák ellenőrzéséhez – szükséges komplex rendszerek összetevőinek létrehozását is, a prototípusok kivételével.
  • Kísérleti fejlesztés: a meglévő tudományos, technológiai, üzleti és egyéb, vonatkozó kísérletek és szakértelem megszerzése, összesítése, megosztása és felhasználása új, módosított vagy javított termékek, eljárások vagy szolgáltatások terveinek és szabályainak létrehozása vagy megtervezése céljából.

 

Kötelezően megvalósítandó tevékenységek:

  1. Nemzeti Agykutatási Program Irányító Testület (NAP-IT) létrehozása és működtetése
  2. Projektmenedzsment szervezet létrehozása
  3. Tájékoztatás, nyilvánosság
  4. Könyvvizsgálat
  5. Közbeszerzés

 

Ki pályázhat?

Az ’A alprogram’ esetében:

Pályázatot csak konzorcium nyújthat be. A konzorcium legfeljebb 10 tagú lehet kutatási szervezetek, köztestületi költségvetési szerv és gazdasági társaságok részvételével. A projektben megbízási szerződéseken keresztül további partnerek is bekapcsolódhatnak az elvégzendő feladatokba. Konzorciumvezető kizárólag kutatási szervezet lehet.

A ’B alprogram’ esetében:

A jelen pályázati kiírásra pályázatot a KTIA Pályázati Útmutató B. fejezete alapján kutatási szervezetnek minősülő köztestületi költségvetési szerv nyújthat be. Konzorciumi pályázat nem adható be.