Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Pályázat telephelyfejlesztés támogatására a Dél-dunántúli régióban – DDOP-1.1.1/D-14

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a DDOP-1.1.1/D-14 kódszámú, „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” című projekt felhívás. A felhívásra a vállalkozások működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek fejlesztése, új telephelyek kialakítása céljából nyújtható be projektjavaslat.

A pályázat tárgya

A pályázat keretében Dél-dunántúli vállalkozások pályázhatnak 10-60 millió forint támogatásra meglévő telephelyek fejlesztésének vagy új telephelyek kialakításának támogatására.

A támogatás célja

A pályázati felhívás a Dél-dunántúli  régió területén működő vállalkozások működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, a KKV-k versenyképességének megőrzése, fokozása érdekében, hogy ezáltal közvetve a működésük helyszínéül szolgáló térségek versenyképessége is javuljon.

Pályázók köre

Azon mikro-, ki- és középvállalkozásnak minősülő azon vállalkozások pályázhatnak, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben (beszámoló kiegészítő melléklete alapján) minimum egy fő volt.

  1. Jogi személyiségű vállalkozások
  2. Jogi személyiség nélküli vállalkozások
  3. Egyéb vállalatok

A pályázat részletei

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg a 2011-2013. időszakra vonatkozóan: 1,78 Mrd Forint.

Támogatás formája: a pályázó működési támogatásának nem minősülő visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatásban (vissza nem térítendő támogatás) részesül.

Az elszámolható összköltség arányában igényelhető támogatás mértéke

  • középvállalkozások esetében: 50%,
  • mikro- és kisvállalkozások esetében: 60%.

A támogatás összege

  • Minimum: 10 millió Ft
  • Maximum: 60 millió Ft.

Támogatható megvalósítási költségek

  1. Épület építés, átalakítás, bővítés, korszerűsítés, helyreállítás, felújítás
  2. Alapinfrastrukturális beruházások költségei
  3. Eszközbeszerzés – A működést és termelést elősegítő funkciók ellátásához, valamint új funkciók kialakításához, indításához szükséges új, egyenként minimum nettó 100.000 Ft értékű eszköz beszerzése (zárt végű pénzügyi lízing formájában is). Nettó 100.000 Ft alatti beszerzési értékű eszköz csak akkor támogatható, ha az a nettó 100.000 Ft feletti beszerzési értékű eszköz tartozéka.
  4. Szolgáltatások igénybevétele

A projekteknek kötelező munkahelyteremtésre vonatkozó indikátorvállalásokat kell tartalmazniuk legkésőbb a projekt fenntartási időszakának utolsó évére vonatkozóan.

A pályázat benyújtása

A pályázatot (kitöltött projekt adatlap és a felhívásban, valamint a jelen útmutatóban előírt mellékleteket) kizárólag elektronikus adathordozón (kizárólag egyszer írható, írásvédett CD/DVD lemezen) a pályázati felhívás részét képező (kitöltő program által generált) nyilatkozattal együtt zárt csomagolásban, ajánlott küldeményként vagy gyorspostai/futárpostai (garantált kézbesítési idejű belföldi postai szolgáltatás) szállítás igénybevételével kell beküldeni az alább megjelölt címre és határidőben.

Benyújtás helye:

Dél-Dunántúli Operatív Program DDOP-1.1.1/D-13

Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Közhasznú Nonprofit Kft.

7621 Pécs, Mária utca 3.

Határidő: 2014. március 26.

További információ:

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatban további általános, valamint a felhívás specifikus információkat a www.palyazat.gov.hu honlapon talál, felvilágosítást pedig az alábbi elérhetőségeken keresztül kérhet:

Telefonon: +36-40-638-638

Személyesen: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

E-mailen: http://www.palyazat.gov.hu/eugyfelszolgalat