Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Pályázati felhívás az MTA által támogatott kutatócsoportok létrehozására

A Magyar Tudományos Akadémia pályázatot hirdet akadémiai támogatású egyetemi kutatócsoportok (MTA-TKCS) létrehozásáraa 2012. július 1-jétől 2017. június 30-ig tartó időszakra.
Az új egyetemi kutatócsoportok támogatására 2012-ben rendelkezésre álló 600 M Ft-ból megközelítőleg 15 új kutatócsoport indítható.

A meghirdetett pályázat célja:

  • hazai  egyetemeken különösen  kiemelkedő kutatási eredményeket elérő személyek körül tudományos iskolák kialakítása és működésük támogatása
  • a kutatói és oktatói utánpótlás elősegítése- a kutatómunka hatékonyságának növelése a kutatói pálya kezdeti és középső szakaszában az oktatási terhek csökkentésével
  • az MTA kutatóintézet-hálózata és az egyetemek közötti együttműködés erősítése
  • a kutatóintézet-hálózatban hiányzó, vagy az ottani kutatási profilt kiegészítő és a magyar tudományos kutatásban  újdonságot jelentő témák művelése, elsősorban  a felfedező kutatások területén.

A pályázat benyújtásának főbb feltételei:

  • Az pályázhat, aki az MTA rendes vagy levelező tagja  vagy  az MTA doktora (illetve  a tudomány doktora), és hazai  egyetemnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (vagy 2012. július 1-től az alkalmazásában fog állni)
  • Nem nyújthatnak be pályázatot azok, akik az  MTA  irányítása alatt álló költségvetési szervnél (kutatóközpont,  kutatóintézet stb.) vagy más fenntartású  kutatóintézetnél bármely munkavégzésre irányuló jogviszonyban, vagy gazdálkodó szervezetnél tudományos kutatásra irányuló  jogviszonyban állnak, akkor sem, ha teljesítik az egyetemi jogviszonyra vonatkozó feltételt, kivéve, ha nyilatkoznak, hogy a pályázat elnyerése esetén ezen jogviszonyukat a szerződéskötés napjáig megszüntetik.
  • a pályázó 2012. július 1-ig nem töltheti be 65. életévét
  • a kutatócsoporti alkalmazott létszám minimum 4, maximum 10 fő lehet

A pályázatok beadási határideje: 2012. január 25. 17.00
Pályázati kiírás