Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Pályázati felhívás oktatók rövid tanulmányútjára

Pályázati felhívás a PTE kiemelt külföldi partnerintézményeibe a kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó oktatók rövid tanulmányútjára a 2011/2012-es tanévben.

A PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése a rövid időtartamú (5 munkanap) oktatói cserék révén. Az évi 1,5 millió forintos támogatási keretből a PTE kiemelt partnerintézményeibe kiutazó oktatók utazási költségeit és napidíját kívánjuk fedezni. Mindegyik egyetem esetében 20, Nyitra, Újvidék és Kolozsvár esetében 30 napos keret áll rendelkezésre.

Partnerintézmények: 

  • Karl-Franzens Egyetem Graz (Ausztria)      
  • Masaryk Egyetem Brno (Csehország)
  • Zágrábi Egyetem (Horvátország)
  • Krakkói Jagelló Egyetem (Lengyelország)
  • Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetem (Szlovákia)
  • Újvidéki Egyetem (Szerbia)
  • Babes-Bolyai Egyetem (Románia)

FIGYELEM: Graz esetében csak azon tanszék oktatói pályázhatnak, amelyekneknincs érvényes ERASMUS szerződésük. 

FIGYELEM: Alkotói szabadságon, GYES, GYED-en lévő oktatók részére nem tudunk kiküldetést indítani! Kérjük a fenti státuszban lévő oktatókat, hogy szíveskedjenek ezt előre jelezni!

A pályázatokat 2011. október 17-ig kell eljuttatni Czéh Gábornak a PTE Nemzetközi Kapcsolatok Osztályára (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.) email: czeh.gabor@pte.hu

A pályázati formanyomtatvány megtalálható a http://www.nko.pte.hu/menu/33/22oldalon vagy igényelhető a Külügyi Csoporttól.

Az elbírálás módja: A beérkezett pályázatokat a Külügyi Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről értesítést küldünk a pályázóknak.