Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Programajánló

Az év vége mindig gazdag kulturális és szórakoztató programokkal vár bennünket. Pécs városa az október, november és december hónapokban kiváló alkalmat nyújt a minőségi időtöltésre, táncra és zenei élményekre.

Kedves  Kultúrabarátok!

Megnyitottuk az alábbi Pintér Béla és Társulata előadás  jegyértékesítését a  www.jegymester.hu oldalon és a pénztárainkban, melyre már karácsonyi ajándékként is gondolhatnak Szeretteiknek.

2024. január 06. ( szombat ) 19:00  - Kodály Központ

Zsolnay Színház* Pintér Béla és Társulata: Kaisers TV, Ungarn

Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a „Sukorói Oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával, melynek során bármi megtörténhet, visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást. Lassan kiderül számára, hogy az apja korántsem volt olyan eszményi, mint ahogy a nemzet emlékezetében élt, vagy ahogy ő azt képzelte.

SZEREPLŐK

  • Amália: Enyedi Éva
  • Gróf Baráznay Ignácz: Thuróczy Szabolcs
  • Elza: Szamosi Zsófia
  • Balázs Gábor: Fáncsik Roland
  • Rozi: Hajdú Rozi
  • Lágyvölgyi Dombor Panka: Szalontay Tünde
  • Üregi Szidónia: Stefanovics Angéla
  • Lajos: Adorjáni Bálint
  • Sándor: Pintér Béla
  • Marián Kornél: Takács Géza
  • Rohácsi Úr: Gálvölgyi János
  • Sárközy: Kéménczy Antal
  • Írta és rendezte: Pintér Béla

DÍJAK

  • Színikritikusok Díja 2012: A legjobb független színházi előadás
  • Színikritikusok Díja 2012: A legjobb női mellékszereplő: Stefanovics Angéla
  • Vidor Fesztivál, 2012: Dottore díj, a legjobb színpadi előadás
  • Vidor Fesztivál, 2012: a PORT.hu különdíja

Jegyár :  9990,- Ft, 7990,- Ft, 5990,-Ft, 4490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


Felhívom figyelmüket további két Zsolnay Színház programunkra is : 

UDVAROS DOROTTYA A KODÁLY KÖZPONT SZÍNPADÁN !

2023. november 20.  19:00 - Kodály Központ

Zsolnay Színház Reloaded* Göttinger Pál: A nulladik perc (komédia)

Az Orlai Produkciós Iroda előadása

Előadásunk a századfordulós Párizsba invitálja a nézőt. Csillognak a kávéházak, szól a muzsika, és az egyébként is meseszép város most pláne sosem látott ragyogással ünnepli a 1900-as világkiállítást, a Föld minden tájáról odasereglett sokaságot, a hihetetlen új találmányokat. Azelőtt elképzelhetetlen járművek dübörögnek fel-alá, minden villanyfénnyel pompázik, hatalmas pavilonokban hirdeti az emberiség a szellem, a tudomány és a művészetek diadalát. A párizsi rakpartok mentén kis teherszállító bárkák sorakoznak. Régebbi időkből ott felejtődött, szedett-vedett, de jólelkű és szerethető lakóik alulnézetből bámulják a  felfordulást… sosem láttak hasonlót. Ezen a sorsdöntő éjszakán mindegyikük a maga módján elhatározza, hogy mától minden másképp lesz. Rájönnek, hogy “aki  egyedül viszi a zsákot, az csak a földet tudja nézni”, úgyhogy összekapaszkodnak, és úgy döntenek: mától kezdve minden terhet le lehet végre rakni, véget ér a szenvedés, a nélkülözés, nem  lesz több háború, és végre kezdődhet a kor, amelyben mindenki külön-külön és együtt is végre boldog lehet: a XX. század.

Szereplők: UDVAROS DOROTTYA, GRISNIK PETRA, LÁSZLÓ LILI, PATAKI FERENC, ROHONYI BARNABÁS, FICZERE BÉLA

Rendező: Göttinger Pál

Jegyárak :  8990, - Ft, 7990, - Ft, 6490, - Ft, 4990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2023. november 29. 19:00  - Zsolnay Negyed/ E78

Zsolnay Színház* Apertúra: Rebellisek – az ellenállás történetei (zenés zendülés egy részben)

„Nem hallgatunk tovább! Mi vagyunk a ti rossz lelkiismeretetek. A Fehér Rózsa nem hagy békén benneteket!”

A Fehér Rózsa a náci rezsimmel szembeni német ellenállási mozgalom volt a II. világháború alatt. Német diákok alapították, köztük Hans Scholl és húga, Sophie, akiket mélyen megrázott az a brutalitás, ahogy a nácik a zsidókkal és baloldali érzelmű emberekkel bántak. A csoport 1942 júniusa és 1943 februárja között hat náciellenes röplapot készített és terjesztett német egyetemeken. A hetedik röplap már nem jelenhetett meg, mivel a csoport tagjait a Gestapo letartóztatta. A fogság és a kínzások sem tudták megtörni a Scholl testvérpár elszántságát, akik mindvégig kitartottak ügyük mellett. A testvérek, más társaikkal együtt, a Volksgericht elé kerültek, és a bírósági tárgyalás során mindnyájukat nyaktiló általi halálra ítélték. Kivégzése előtt Hans Scholl ezt írta cellája falára: „Dacolva a túlerővel”, majd halála előtt így kiáltott fel: „Éljen a szabadság!”. Az Apertúra csapata a Fehér Rózsa történetét kiindulópontként használva azt kutatja, hogy a ma Magyarországán mi közünk van e nyolcvan évvel ezelőtti eseményekhez. Ezeket saját tapasztalatainkon átszűrve, személyes történeteinken keresztül reflektálunk a minket körülvevő társadalmi és politikai káoszra, a magyar színházi szakma megosztottságára és a pályakezdő, fiatal alkotók szorongató kilátástalanságára.  A társulat improvizációi, saját élmények, történetek és Sophie Scholl esetének dokumentációi alapján a szövegkönyvet írta: Bíró Bence és Benkó Bence.

Szereplők:  Bán Bálint, Borsányi Dániel, Formán Bálint, Meyer Lili, Urbán Richárd

Dramaturg: Bíró Bence, Zene: Formán Bálint, Rendező: Benkó Bence

Jegyár:  3490, -  Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


Holnap indul Pécs szülöttének kiállítása az m21 Galériában – emlékezzünk Breuer Marcellre !

2023. november 8. 18.00  – 2024. január 13.

Hiány és emlékezet – Breuer Marcell  emlékkiállítás /m21 Galéria

Breuer Marcell világhírű építész, a 20. századi modern építészet meghatározó alakja, akit sokszor amerikai vagy olykor német származású építészként emlegetnek, holott Breuer 1902. május 21-én Magyarországon, Pécsen született és nevelkedett. Húszéves sem volt, amikor szülővárosát elhagyva megkezdte tanulmányait a Bauhausban. A század első évtizedeiben bútortervezőként szerzett nevet magának, majd miután 1937-ben az Egyesült Államokba emigrált, építészként vált ismerté. De kapcsolatát a szülővárosával egészen haláláig megőrizte. A kiállítás ezeket a kettősségeket villantja fel: a bútortervező és brutalista építész stílusjegyei, a világpolgár és Magyarország kapcsolatát. Valamint kísérletet tesz a hiány pótlására, annak a felismerésére, hogy Marcel Breuer a világhírű építész haláláig megtartotta Magyarországhoz és szülővárosához való kötődését, tartotta a kapcsolatot személyes barátaival és várossal, amely egy múzeum tervezésére kérte fel. Erre sajnos betegsége miatt már nem kerülhetett sor. Ő ismét egy olyan világhírű magyar, akire méltán lehetünk büszkék.


E HETI KONCERTJEINK :

2023. november 8. 19:00 - Zsolnay Negyed/ E78 – Jegyek korlátozott  számban kaphatók !

Cseh Tamás 80 - Füst a szemében / Cseh Tamás története és dalai

Játsszák:  Vecsei H. Miklós (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája), Ratkóczi Huba (QJÚB)

Dalszöveg: Bereményi Géza, Csengey Dénes, Zene: Cseh Tamás, Másik János, Novák János,  A szövegkönyvet írta és rendezte: Vecsei H. Miklós. „Cseh Tamás élettörténetét meséljük el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig több, mint 20 dal kíséretében. Nekünk most ez a legfontosabb... Tamás karaktere és emlékezete egyedülálló, mindannyiunk számára közös nevező. Nem is kíséreljük meg az ő előadásmódját interpretálni, arra fókuszálunk, ahogy ő is kéri a Beszélgetőkönyvben, hogy 'megszólaljunk', és elmeséljük az ő történetüket...”  Trailer: https://youtu.be/3zB-mxdBmeI

Jegyárak:  4990, - Ft,  4290, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. november 9. 20:00 - Zsolnay Negyed/ E78

Metronom Jazz  Klub: Bacsó Kristóf Triad / Pécs

Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb szaxofonművész és zeneszerző egyénisége. A Liszt Ferenc Zeneakadémia és bostoni Berklee College of Music elvégzése után, öt és fél éven át Franciaországban, majd az Egyesült Államokban élt és dolgozott. Európa számos országában fellépett már, többek között a London Jazz Fesztiválon, a Pescara és a Barcelona Jazz Fesztiválokon, valamint több neves európai jazzklubban is szerepelt (Sunset, Sunside, Porgy and Bess, Pizza Express, New Morning, Cotton Club-Tokyo stb.). A Magyar Rádió fiatal szaxofonosok számára rendezett tehetségkutató versenyén 1999-ben első helyezést ért el. 1990-es évek vége óta dolgozik Gadó Gáborral, kinek számos szerzői albumán szerepelt, olyanokon, mint Mondern Dances, Lung-Gom-Pa, Psyché. Szólistaként közreműködött Winand Gábor - Gadó által hangszerelt - olyan nagy sikerű albumain mint Agent Spirituel, Different Garden. Oláh Kálmánnal és a neves francia nagybőgőssel – Sebastian Boisseau-val - 2005-ben készítette a Fitting című albumot, azóta szerepel szólistaként Oláh Kálmán Concerto for Symphony Orchestra and Jazz Band és a Return to Pangea c. nagyzenekari művében.  

Jegyárak :  3500, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. november 10. 19.00 - Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

„Találkozások” – Kamarás Iván & Kéméndi Tamás közös estje

Jegyár: 3800, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

 


SZOMBATON  CSALÁDI PROGRAMKÉNT :

2023. november 11. 10:00-18:00 - Kodály Központ – Nyílt nap a Kodály Központban!

A Kodály Központ hangjai

Ismerje meg a legendás akusztikájú Kodály Központ hangját közelebbről!

A hangversenyterem szakembereinek előadásai, akusztikai és elektroakusztikai bemutatók, a teremakusztika ismertetőjével fűszerezett élő hangverseny, hangszersimogató, szólóhangszerek megszólaltatása és a Popori Acoustics legújabb hangfalainak és stúdióberendezéseinek a bemutatása is szerepel a programban. Az exkluzív házbejárásokon a Kodály Központ stúdiója, fénytechnikája és a gépészete is megcsodálható. Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy a kiadható belépőjegyek száma korlátozott, és a szekciótermekben zajló programokra a látogatókat a rendelkezésre álló helyek mértékéig tudjuk beengedni. 

A látogatók minimum korhatára a programok jellegére tekintettel 6 éves kor. Megértésüket köszönjük!

A teljes programleírás az alábbi linken érhető el: https://www.kodalykozpont.hu/programok/kodaly-kozpont-hangjai


JEGYINFORMÁCIÓ

A rendezvény napijeggyel látogatható, amelynek ára: 1990 forint/fő

A napijegy megváltásakor kétféle lehetőség közül választhat:

1. A délelőtti élő koncertet tartalmazó napijegy 9 órától 18 óráig érvényes, és belépést biztosít

- a kiegészítő jegyhez kötött bejárásokon kívül minden előadásra és a kiállításra

- a Pannon Filharmonikusok 11.00-kor kezdődő élő koncertjére (max. létszám 700,- fő/koncert, a koncertek időtartama 30 perc)

2. A délutáni élő koncertet tartalmazó napijegy 9 órától 18 óráig érvényes, és belépést biztosít

- a kiegészítő jegyhez kötött bejárásokon kívül minden előadásra és a kiállításra

- a Pannon Filharmonikusok 15.00 órakor kezdődő élő koncertjére (max. létszám 700, - fő/koncert, a koncertek időtartama 30 perc)

A megváltott napijegy voucherként szolgál, amelyet beléptetéskor karszalagra cserélünk. Az online megváltott napijegyet nem szükséges kinyomtatni, telefonról bemutatva is elfogadjuk. Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy a Hangversenyterem befogadóképességére való tekintettel a délelőtti koncertet tartalmazó napijegy karszalagjával a délutáni koncert nem látogatható, és fordítva: a délutáni koncertre szóló napijegy karszalagjával a délelőtti koncert nem látogatható!

A vezetett séták kiegészítő jeggyel látogathatók, amelyek ára egységesen: 900, - Ft/fő/bejárás

A kiegészítő jegyek az alábbi linkeken érhetőek el:

https://jegymester.hu/production/383442/a-gephaz-rejtelmei-vezetett-bejaras

https://jegymester.hu/production/383441/a-studio-es-a-fenyvezerlo-titkai-vezetett-seta

A kiegészítő jegy belépést biztosít:

- a kiválasztott időpontban a stúdió- és fényvezérlő- vagy a gépházbejárásra

(max. létszám 25 fő/bejárás, a bejárások időtartama 35 perc)

A vezetett sétákra a gyülekező az előtérben, részvétel a jegyek felmutatásával.

Jegylink: https://jegymester.hu/production/383440/a-kodaly-koezpont-hangjai/38030425

A teljes program itt olvasható: https://www.kodalykozpont.hu/programok/kodaly-kozpont-hangjai

A programhoz kapcsolódnak vezetett séták is, amikre a napijegy mellett külön jegyet kell váltani.

Jegylink: https://jegymester.hu/production/383441/a-studio-es-a-fenyvezerlo-titkai-vezetett-seta

                  https://jegymester.hu/production/383442/a-gephaz-rejtelmei-vezetett-bejaras

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


 


 


A JÖVŐ HÉTEN :  

2023. november 13. 19.00  - Kodály Központ

Lajkó Félix & Vołosi (PL) /Pécs

A globálzenei színtér egyik legsikeresebb projektje volt az elmúlt években Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása, amely 2019-es lemezével (Lajkó Félix és VOŁOSI) megszámlálhatatlan díjat nyert, és végigkoncertezte a világ híres színpadjait. A globálzenei színtér egyik legsikeresebb projektje volt az elmúlt években Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása, amely 2019-es lemezével (Lajkó Félix és VOŁOSI) megszámlálhatatlan díjat nyert, és végigkoncertezte a világ híres színpadjait. A műfaj legrangosabb magazinja, a brit Songlines az év legjobb lemezei köré sorolta a vonósvirtuózók közös kiadványát, mind Magyarországon, mind Lengyelországban elnyerte az ugyanolyan elnevezésű Fonogram-díjat, és hónapokig szerepelt a legmeghatározóbb európai nemzetközi toplista, a World Music Charts Europe első helyén. A páros Magyarországon adta első koncertjét, most a Kodály Központban is átélhetjük a páratlan élményt, amit Lajkó és a VOŁOSI közös műsora okoz.

Lajkó Félixet nem kell bemutatni a hazai közönségek, a kilencvenes években feltűnt vajdasági hegedűs a hangszer igazi zsenije, számos kimagasló nagylemez és kollaboráció (Szabados György, Boric Kovač, Noir Desir, Alexander Balanescu, Boban Marković stb.), no meg elképesztő koncertek jellemzik pályafutását. Az öntörvényű tehetséget csak jobb híján szokás a globálzenei színtér megbecsült alakjai közé sorolni, hiszen a sokrétű népzenei gyökerek (magyar, roma, román, balkáni) mellett klasszikus, kortárszenei, filmes, jazzes, szabad improvizációs hatásokkal is játszó hegedűs virtuóz. A lengyel VOŁOSI kvintett két komolyzenész és három falusi népzenész formációja. A sziléziai Beszkidek hegyvidék vonós zenéjét játszó népzenei trió egy klasszikus zenészcsaládból származó testvérpár egyikének lakodalmában találkozott 2004-ben, és azonnal zenekart alapítottak. A tradicionális sziléziai népzenét klasszikus képzettséggel párosító megszólalás a 2011-es első komolyabb terjesztésű lemeztől nagy sikert aratott Lengyelországban és hamar az egész világon. Lajkó és a VOŁOSI fenomenális zenei energiaáradása együtt először a 2017-es Budapest Ritmo fesztiválon szólalt meg, amit aztán lemez követett és számos koncert a világ körül.

Jegyárak :  4990, - Ft, 5990, - Ft, 6990, - Ft , 7490, - Ft, 8990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

Ízelítő  https://zenehaza.hu/esemeny/lajko-felix-es-volosi



2023. november 15. 19.00 - Zsolnay Negyed/ E78

Kepes András – két macska voltam – könyvbemutató

Kepes András idén ünnepli 75. születésnapját, kereken 50 éve van a pályán. Ebben a különleges évben jelenik meg új regénye, a Két macska voltam. Kepes András ezúttal dolgozószobája műhelytitkait osztja meg. Arról mesél, hogy sok évtizednyi televíziózás után miért döntött a szépirodalom mellett, illetve hogyan születtek könyvei, köztük legújabb regénye: a Két macska voltam. A lélektani krimik izgalmával vetekedő, érzelmes és fanyar történet főhőse a tisztesség és a bűn között ingadozik egy olyan korban, amikor a politika és az önzés felülírja az emberséget, és az „okosság” a csalás szinonimája lesz. A szerző kötetei kedvezményesen vásárolhatóak meg a helyszínen. Az esemény után a szerző dedikál!

Jegyárak :  6000, - Ft, 8000, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



RÁADÁS  KONCERT  NOVEMBER 18. 15.00 !

2023. november 18. 15.00 - Kodály Központ 

Budapest Bár - All Stars koncert 12 énekessel!

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

Az est különlegessége, hogy valamennyi Budapest Bár énekes fellép a koncerten. Azaz:

Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi Bora, Frenk, Keleti András, Kiss Tibi, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián, Mező Misi, Tóth Vera

Jegyár : 14990, - Ft, 12990, - Ft,  10990, - Ft, 7990, - Ft, 4990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. november 30. 19:00 - Kodály Központ

LADO  NÉPTÁNCEGYÜTTES / PÉCS

Horvátország legismertebb folklór együttese.  A LADO Együttes repertoárját 1949-es megalakulásától napjainkig olyan kiváló koreográfiai és zenei művek alkotják és alapozzák meg, amelyek a horvát vidék táncát, zenéjét és hagyományos viseleti örökségét irigylésre méltó esztétikai, művészi, előadói és szakmai színvonalon interpretálják. Drmeš, kolo, polka, zurka a neve az idei, egyébként évente megrendezésre kerülő koncertnek, amellyel a LADO 74. születésnapját ünnepli. A koncert címe utal az idei program témájára. A kiválasztott koreográfiák és a zenei, énekes-hangszeres művek a sík vidéki, valamint a közép- és északnyugat-horvátországi hagyományos tánc, zene és népviseleti örökségre összpontosítanak.    

Jegyár:   6000, - Ft, 7000, - Ft, 8000, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



DECEMBERBEN :

2023. december 2.  15.00 -  Kodály Központ  - RÁADÁS KONCERT DÉLUTÁN !

Csík Zenekar – Presser Gábor – Karácsony János: A dal a miénk 2.0 Új dalokkal ÚJRATÖLTVE

Izgalmas vállalkozásba fogott a Csík Zenekar, amikor 2020-ban egy olyan lemezt adott ki, amely csak feldolgozásokat tartalmazott, ráadásul egyetlen zenekar, a Lokomotív GT dalaiból válogatva! Az album megjelenését egy kétéves lemezbemutató turné követte, amelynek sikerén felbuzdulva született meg a folytatás: 'A dal a miénk 2.0' Az eltelt két év együtt muzsikálása természetesen új dalok születését is eredményezte. Akárcsak a korábban megjelent lemez esetében, most is ismert és kevésbé ismert LGT dalok szolgáltattak alapot az új kompozíciókhoz, amelyeket Presser Gábor, Karácsony János „James” és a Csík Zenekar tagjai a már megszokott módon, népzenei motívumokkal átitatott hangzásvilágban tárnak közönségük elé. Az előadás – s egyedülálló látványtechnikával kiegészülve, mégis – igazi Csík Zenekaros környezetben varázsolja színpadra a több, mint 50 éve alakult LGT zenekar dalait, ezzel is megmutatva közönségének, hogy legyen szó zenéről vagy színpadi show-ról, a tradicionális és a modern nem csak megfér egymás mellett, hanem megfelelő fúzióban egy egészen új világot is teremt ebben a rohanó, XXI. században.

Jegyárak:  19990, - Ft,  15990, - Ft, 12990,- Ft,  10990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. december 7.  20.00 - Zsolnay Negyed/ E78

Metronom Jazz Klub : Fusio Group 30 –Vendég : Kertész Erika

Jubileumi és lemezbemutató koncert!

A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki. 2023 második felétől a zenekar Erikával kiegészülve járja a koncerttermeket - hatalmas sikerrel.

A zenekar 1992-ben alakult, még Fusio Quartet néven. Saját zenét játszó zenekar, a zenekarvezető Szendőfi Péter szerzeményeivel, melyek stílusában a Fúziós Jazz műfajba sorolhatóak. 2005-ben Emerton-díjat kaptak “Az Év Jazz Együttese” címmel. Számtalan hazai koncertsorozat mellett számos külföldi fesztiválon is részt vettek. A 30 éves zenekar jubileumi albumán - ahogy a korábbi albumokon is - kizárólag új, saját szerzemények kerültek felvételre. A Fusio Group alapvető zenei koncepciója mindig is a megújulás, a progresszív zenei gondolkodás volt. A jól megkomponált és hangszerelt témákkal ellenpontoznak az improvizációk, a teljesen kötetlen, spontán részek. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját, ami élőben, valamint az albumokon is jellemző a zenekarra. A Fusio Group az eddigi 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekar tagjainak egyéni játékmódja is nagyban befolyásolja ezt. A zenekar tagjai mindnyájan Magyarország élvonalbeli művészei: Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Horváth János - billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár, Szendőfi Péter – dob A 2022-es jubileumi albumbemutató koncertsorozat után a zenekar kicsit új irányt vett. Néhány, eredetileg instrumentálisra írt szerzeményhez a zeneszerző Szendőfi Péter angol szöveget írt, és a zenekar Kertész Erika énekesnővel közösen kezdett el együtt dolgozni egy olyan hangzáson, mely Magyarországon eddig egyedülálló. Mivel az eredetileg dallamhangszerekre írt témákra születtek szöveget, tehát a szerzemények hangszerelése nem változott meg, viszont egy női énekhanggal kiegészülve, valamint az eredeti dallamok megszövegesítésével egy egészen egyedi hangzást hoztak létre. 2023 második felétől a zenekar ebben a formációban, Erikával kiegészülve járja a koncerttermeket - hatalmas sikerrel.

Jegyár : 3500, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. december 9.  19.00 - Zsolnay Negyed/ E78

BLAHALOUISIANA  /Pécs

SZERESSETEK TOUR 2023

Klubturnéval folytatják és zárják a 2023-as évet, ahol a régi kedvenc dalok mellett a legújabbakat is belecsempészik majd a setlistükbe. image002.png

A ZENEKARRÓL: https://www.goldrecord.hu/muvesz/blahalouisiana

YOUTUBE: https://www.youtube.com/@Blahalouisiana

Jegyek: https://jegymester.hu/.../blahalouisiana.../38030007 és a ZsÖK pénztáraiban!



2023. december 10. 18.00 – Kodály Központ

Gospel Karácsony - Virginia State Gospel Chorale a Kodály Központban

Páratlan karácsonyi élmény Advent ezüst vasárnapján!

Európai turnéjának állomásaként Pécsre látogat Amerika egyik legaktívabb és leghíresebb gospel kórusa a Virginia State Gospel Chorale, akik 2013-ban döntősök voltak az America's Got Talent versenyén és rendszeresen szerepeltek az élő show-ban! A kórus először jár Magyarországon, és a tavalyi nagy sikerű Gospel Karácsony koncert után most az ő előadásukkal tölthetjük meg szívünket melegséggel az örökzöld gospel és karácsonyi dalok által élőben a Kodály Központban.   

Önnek most lehetősége van VIP pezsgős állófogadás kiegészítő jegyet* vásárolni, amellyel részt vehet az est szünetében tartandó állófogadásunkon.

Koccintson pezsgővel a kórus tagjaival és David Bratton szólistával egy exkluzív különteremben és készüljön fénykép Önről a kórustagok karöltésében. Ennyi extra lehetőséget kap az, aki VIP kiegészítő jegyet vásárol a 2023. December 10-én tartandó koncertre a Virginia State Gospel Chorale szívmelengető előadására.

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



2023. december 15. 19.00 – Zsolnay Negyed/E78

Lázár tesók - "Eső előtt" lemezbemutató koncert

19.00 boebeck

20.00 Lázár tesók - "Eső előtt" lemezbemutató koncert


// Lázár tesók //

Pécsen is bemutatkozik a Lázár tesók novemberben érkező második nagylemeze. A koncerten abban a formában és felállásban adják elő a dalokat, ahogy a dupla teltházas müpás lemezbemutatón is hallható lesz.

Az új albumtól a zenekarra jellemző intim, családias hangulat várható, a fókusz a dalok mélyrétegein, az emberi lélek bonyolultságán lesz, ám mindez mégis letisztult, egyszerű formákban kerül a felszínre. A koncerten mindez úgy köszön vissza, hogy a duó a lét, az emberi élet egyszerűségét veszi górcső alá, ám a modern formák a régmúlttal ötvöződnek: a felnőtt élet, korunk valósága retrospektív, álomszerű formákba rejtve tárul a közönség elé. Ezt a bensőséges világot erősítik a külön erre az estére megálmodott vizuális elemek mellett a közreműködő művészek is, akik mind kiváló hangszeresek - és a testvérpár nagyon jó barátai is egyben. Közülük Csernovszky Márk a Zeneakadémián végzett, Rátkay Áron jelenleg is ott tanul, Porkoláb Janka pedig a salzburgi Mozarteum hallgatója. A sok más mellett a Qualitons zenekarból ismert G. Szabó Hunor a fiúkhoz hasonlóan mezőtúri származású, és gyerekkori példaképe a tesóknak. A szintén mezőtúri Balog Ákos pedig gyerekkoruk, az Esti Kornél 2006-os indulása óta az egyik legjobb barátjuk.

Közreműködők: Balog Ákos basszusgitár, Csernovszky Márk zongora, metalofon,  G. Szabó Hunor dob, Porkoláb Janka cselló, Rátkay Áron cselló

Youtube: https://www.youtube.com/@lazartesok5178

Spotify: https://open.spotify.com/artist/072l9bFXVAVf5CnC9SX6EO...

Facebook: https://www.facebook.com/lazartesok

Instagram: https://www.instagram.com/lazartesok


// boebeck //

A tavaszi lemezbemutató koncertje után újra Pécsett játszik boebeck.

Boebeck első kislemeze, az 'i am not' 2021-es megjelenése óta fellépett a legtöbb magyar fesztivál színpadán, az ország legnagyobb városainak klubjaiban és a szomszédos fővárosokban, Pozsonyban és Bécsben, valamint Brüsszelben egyaránt. Az elmúlt évek legfontosabb alkotói célja első lemezének felvétele volt, ami március 9-én jelent meg az ismert zenei platformokon. A lemez producere Toldi Miklós, a felvételeken pedig közreműködött Galgóczi Olivér, Dencs Dominik, valamint Törőcsik Kristóf is.

A lemezt a zenekar a nyár folyamán bemutatta a jelentősebb hazai fesztiválokon, és lehetőségük volt koncertezni vele Ljubljanában és Bécsben is. A nemzetközi piac felé egyre gyakrabban tekintő zenekar az intim megszólalás, és a dinamikus indie-rock hangzás érdekes fúziójával varázsol el.

Fb: https://www.facebook.com/boebeckmusic

Instagram: https://www.instagram.com/boebeck

Jegyár : 3990, - Ft, 4490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

 


2023. december 18. 19.00 – Kodály Központ

VABADABA Geszti Péter koncert - est Váczi Eszterrel

A Vabadaba egy érzés. Pontosabban sokféle érzés. A szerelem 22 árnyalata, ami 22 dalban szólal meg mostantól. Geszti Péter új koncert-estjén egykori Jazz+Az-os partnerével, Váczi Eszterrel kezd újabb zenés kalandba, hogy hol szentimentális, hol ironikus módon szóljon a szerelem csodáiról és viszontagságairól. Szerelmesek, szeretők, magányosok, házasok, újrakezdők, mindenki megkapja a magáét a dalokban. Az est címe a hetvenes évek egyik világslágerét idézi, nem véletlenül! A korszak több ikonikus vintage dala is elhangzik majd, modern hangszerelésben, új magyar szöveggel. Ezek mellett sok ismert Geszti dal kel új életre a Váczi Eszterrel közös duettekben, számos kellemes meglepetést tartogatva azoknak, akik szeretnek tiszta szívből szeretni és nevetni.

Jegyárak : 7990, - Ft, 9990, - Ft, 11990, - Ft

Jegyek: https://jegymester.hu/production/383437/vabadaba-geszti-peter-koncert-est-vaczi-eszterrel/38030359 és a ZsÖK pénztáraiban !



SZÉP KARÁCSONYI AJÁNDÉK LEHET PÉTERFY BORI KONCERTJÉRE JEGY :

2024. január 19. 19.00 – Kodály Központ

Péterfy Bori & Love Banda

Péterfy Bori énekesnő-színésznő 2007-ben alakult zenekara ritkán hallott, különleges oldalát mutatja meg ezen az estén. Az ülős koncerten a legnagyobb sikerszámok mellett olyan ritkaságok is elhangzanak, amelyeket a fesztiválokon és Boriék nagy önálló koncertjein soha nem lehet hallani. A zenekar 2024-ben megjelenő új albumáról is elsőként hallhatnak ízelítőt a Kodály Központba látogatók.

Jegyárak : 3990, - Ft, 4490, - Ft, 4990, - Ft,  5490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !




A pénztárak nyitva tartása:

Zsolnay Negyed :

A negyed kiállításai, helyszínei és infopontjai az alábbi nyitva tartás szerint működnek:

Látogatóközpont: hétfő – szombat : 9 - 17 óra, vasárnap :  9.00 – 16.00

Zsolnay Shop Infopont:  szerda – szombat : 9-17 óra,  vasárnap : 9.00 – 16.00


Kodály Központ  ( 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. (korábban Universitas utca)  - 72/500-300.  

A Kodály Központ pénztárának nyári nyitva tartása :  hétfőtől csütörtökig 10 és 18 óra között, pénteken  10-16 óra  között  nyitva.


Művészetek és Irodalom Háza  (MIH) – hétfőtől péntekig  9 – 17 –ig, szombat, vasárnap szünnap - Telefon: +36 72 510 628, +36 72 510 629