Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

PTE Szerződései Által Biztosított Oktatói és Kutatói Ösztöndíjak

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3–5 munkanapos) oktatói cserék révén.

Pályázati beadási határidő: 2022. október 15. 23:59 perc

Bővebb tartalom

Követelmények:

  • A 2022/2023 tanévet illetően az utazásokat 2022. november 14-től lehet lebonyolítani, továbbá az utazásnak 2023. június 30-ig le kell zajlania.
  • A járványhelyzet kapcsán a PTE kiutazó oktatójának a fogadó ország feltételeit kell figyelembe vennie, és annak megfelelnie. Kiutazás előtt minden esetben tájékozódjon a Konzuli Szolgálat hivatalos honlapján a célország aktuális szabályozásairól: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent
  • Az utazás pontos időpontját és annak részleteit (szállás, utazás módja, időpontjai, etc.) az utazás megkezdése előtt legkésőbb 30 nappal véglegesíteni kell és erről értesíteni a Nemzetközi Igazgatóságot a konya.bence@pte.hu email-címen.

Fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók részére kiküldetés nem rendelhető el, részükre napidíj és egyéb illetmény, juttatás nem fizethető ki. Kérjük, ezt a körülményt szíveskedjenek figyelembe venni a pályázáskor.

Felhívjuk továbbá a kedves pályázók figyelmét, hogy csoportos pályázás esetén 3 főnél nagyobb csoport jelentkezését nem javasoljuk.


Ösztöndíj mértéke:

  • A támogatási keretből a PTE kiemelt partnerintézményeibe kiutazó oktatók utazási költségeit és napidíját fedezik.
  • A szállást a fogadó egyetem biztosítja.


Hasznos linkek:

https://mobilitas.pte.hu/osztondijak/kutatoi_oktatoi/szerzodes_alapjan