Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Rajz intenzív felkészítő program 2024

Rajz intenzív felkészítő program - a rajz alkalmassági illetve gyakorlati vizsgá(k)ra. A rajz felkésztő program időpontja: 2024. május 24-26. (péntek-szombat-vasárnap).

A program közvetlenül megelőzi a vizsgák tényleges időpontját, és lehetőséget teremt arra, hogy a felkészülés hajrájában még segítséget, útmutatást kapjanak a résztvevők. A két nap alatt intenzív felkészítés zajlik, mely az alkalmassági- és gyakorlati vizsga követelményeivel megegyező feladatok kiscsoportos kidolgozásából és begyakoroltatásából tevődik össze.


A jól strukturált óra és napirend lehetővé teszi, hogy szaktanári irányítás mellett - rövid idő alatt a lehető legtöbb ismeretet lehessen elsajátítani. A program szakmai vezetője az idei évben is dr. Németh Pál, szobrász-építőművész, a PTE-MIK Vizuális Ismeretek Tanszék, tanszékvezető, egyetemi docense.

Az utóbbi 10 évben a rajz előkészítő tavaszi intenzív tábor a legnagyobb sikerű és leghatékonyabb egyetemi felkészítő programnak bizonyult, átlagosan mintegy 90 hallgató vett részt, a felvételi vizsgát sikeresen teljesítők több mint 70 %-a részt vett a programon!

Azok számára, akik középiskolai oktatásban vesznek részt, a pénteki hiányzásról igazolást fogunk kiállítani.

A program az alábbi szak(ok)ra jelentkezők számára kerül meghirdetésre: Építőművészet Ba, Építészmérnöki osztatlan, Építészmérnöki Bsc, Ipari termék-és formatervező mérnöki Bsc.

A foglalkozások kis létszámú csoportokban történnek, melyek beosztása annak megfelelően történik, hogy a résztvevő milyen szakra jelentkezett.

A tavalyi évhez hasonlóan: a JELENLÉTI OKTATÁS mellett ONLINE formában is tartjuk a felkészítőt, mely a Microsoft Teams felületen lesz elérhető. Ez lehetővé teszi a csoportmunkát, az intenzív nyomonkövetést és mentorálást a tanárok részéről. A felület egyszerűen használható, erről minden jelentkezőnek küldünk tájékoztatót és segédanyagokat egyaránt.


Az előkészítő díja: 21.800- Ft, mely az előzetes regisztrációt követően átutalással fizetendő.

A Kar belső alkalmassági vizsgaszabályzata szerint mód van arra, hogy az intenzív előkészítőn való teljesítés alapján felmentést kapjon a jelölt az alkalmassági vizsga alól. Ehhez minden foglalkozáson részt kell venni, és a végén az itt készített munkákat be kell mutatni a bizottságnak. Amennyiben a bemutatott munkák megfelelő színvonalúak, a bizottság felmentheti a jelentkezőt az alkalmassági vizsga alól.

A Kar belső felvételi vizsgaszabályzata szerint az intenzív előkészítő tanfolyam beiskolázási programnak minősül, így 5 többletponttal jutalmazható a felvételi eljárásban.


A jelentkezés módja:

A jelentkezésekre május 24-ig van lehetőség, az alábbi microsoft űrlap kitöltésével és visszaküldésével:

https://forms.office.com/e/02sZsjA871?origin=lprLink


Mivel rendkívül nagy a tábor iránti érdeklődés, a részvételt a felvételi keretszámoknak megfelelően határoztuk meg. Kérjük a határidő pontos betartását, a részvételt csak ebben az esetben tudjuk garantálni. A regisztráció jelentkezési sorrendben történik.

A tanfolyam JELENLÉTI és ONLINE formában is megvalósul.


JELENLÉTI TANFOLYAM

A jelenléti tanfolyam a felvételi, alkalmassági vizsgák helyszínein zajlanak, az A007, A008, C012 –es

termekben, a jelentkezések szerinti csoportbontásban a PTE-MIK Campusán (Pécs, Boszorkány utca 2.).

A jelenléti tanfolyam létszámkorlátja 95-fő, a jelenléti tanfolyamon való részvétel lehetősége a jelentkezések időrendi sorrendje szerint kerül kiosztásra.

Érkezés és regisztráció 24-án pénteken a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Kar (Pécs, Boszorkány u. 2.) Aulájában reggel 10:00 és 11:00 között. A program vasárnap dél körül zárul.


ONLINE TANFOLYAM

05.24 PÉNTEK

09.30 – 12.30 PROGRAM SZERINTI TEAMS CSOPORT

14.30 – 17.30 PROGRAM SZERINTI TEAMS CSOPORT


05.25 SZOMBAT

09.30 – 12.30 PROGRAM SZERINTI TEAMS CSOPORT

14.30 – 17.30 PROGRAM SZERINTI TEAMS CSOPORT


05.26 VASÁRNAP

09.30 – 12.30 PROGRAM SZERINTI TEAMS CSOPORT


A jelentkezések után minden információt megadunk a TEAMS csoportokhoz való csatlakozás módjáról.Szükséges eszközök:

Építőművész:

A2 papír (8 db), A3 akvarell papír 2db. és tábla A2

ceruzák B-6B

monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír

akvarell vagy tempera, ecsetek, ragasztószalag

(Kifejezetten csak az építőművész szak esetén korábbi munkák a felvételi mappa összeállításához)


Építészmérnöki osztatlan, Építészmérnöki Bsc, Ipari termék-és formatervező mérnöki Bsc

A2 papír (10 db) és tábla A2

ceruzák B-6B

monopol, azaz gyúrható radír és hagyományos radír