Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Siker a Budapest BOX építészeti designpályázaton

Három első helyezettet is díjaztak a Vörösmarty tér új pavilonjaira a Fővárosi Önkormányzat által kiírt Budapest BOX építészeti designpályázat május 21.-i eredményhirdetésén.

Karunk oktatója Zilahi Péter és volt hallgatónk Dancs Tamás megosztott I. helyezést ért el benyújtott pályamunkájukkal.

A pályázóknak egy olyan pavilonrendszert kellett bemutatni, amely rugalmasan képes alkalmazkodni a különböző típusú rendezvényekhez és az árusok, vendéglátósok eltérő igényeihez ugyanakkor egységes arculatként összefogja, és egyedi karakterűvé teszi a Vörösmarty téri vásárokat.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyilatkozatában kiemelte, hogy az április 2-i határidőig mintegy 70 pályamunkát töltöttek fel a pályázók. „A legtöbb pályamunka nemcsak teljesítette a kiírás feltételeit, hanem olyan egyediséget hozott, ami a zsűri számára jelentősen megnehezítette a döntést” – mondta a főpolgármester-helyettes.

Első helyre a P8 Műhely (Dancs Tamás, Zilahi Péter), Schändl Zsófia és Dúzs Sándor, valamint Láris Barnabás terveit sorolta a zsűri. Kiemelt megvételben részesült Maurer Klimes Ákos és Virág Ottó, valamint Mészáros András, Buzás Bence Álmos és Jäger Krisztián terve, megvételben pedig a Minusplus Generáltervező Kft. (Alexa Zsolt, Schreck Ákos, Rabb Donát, Tarr Ivett és Turai Balázs), valamint Máté Tamás és Poós Tamara pályamunkáit részesítette a zsűri.

Gratulálunk a sikerekhez!