Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Sikert hozó hétvége

A tavaszi szünetben, 2015. április 8-10. között zajlott karunkon az XXI. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Verseny. Amíg a többi hallgató pihenéssel töltötte az első tavaszi napokat, addig 66 fiatal mérnökjelölt három napon át elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával volt elfoglalva.

15 hazai és külföldi intézmény -  köztük a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és az Alkalmazott Tudományok Egyeteme Würzburg-Schweinfurt  -, 23 csapata versengett a legjobb irányítástechnikai programozók címért.  A verseny sajátossága az volt, hogy a gyakorlati feladatokat két támogatató cég, az evopro Informatikai és Automatizálási Kft. és a Festo Didactic írta ki, így a hallgatóknak valós műszaki feladatokat kellett átgondolniuk és megoldaniuk.

Szervező karként külön öröm számunkra, hogy negyedik éve ismét a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel hallgatóink, megelőzve a második helyen álló Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Karának és a harmadik helyen záró Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának csapatait. A PTE MIK másik induló csapata a tizenötödik helyen végzett. 

Első helyen végző Pollesto csapatunk tagjai: Lenkovits Attila, Pap Zoltán, Sebestyén András, felkészítő oktatójuk, Malkó Tibor.  SAIGA GO csapatunk tagjai: Bártfai Csaba, Laczó Bálint, Mile Sándor, felkészítő tanáruk Helmich József.

Hallgatóinknak és oktatóinknak szívből gratulálunk!

A verenyről készült videót ITT tekinthetik meg.