Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj

A Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ meghirdeti a Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj diplomamunka és PhD disszertáció pályázatot. Azon pályázók jelentkezését várjuk angol vagy magyar nyelven, akik a víz- vagy szennyvízkezelés aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

A pályázat két kategóriában kerül kiírásra:

- mesterképzés (MSc) vagy osztatlan 5 éves képzés,

- PhD képzés.

Mindkét kategóriában tudományos bizottság értékeli a legjobb pályázatokat. A díj a Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencián („Víz- és szennyvízkezelés az iparban”) kerül átadásra. A nyertes pályázók oklevelet és pénzjutalmat kapnak, melynek összege MSc kategóriában egyszeri nettó 100.000 Ft, míg PhD kategóriában egyszeri nettó 200.000 Ft. A díjazottak munkájukat a Soós Ernő Nemzetközi Tudományos Konferencián előadás keretében mutathatják be, továbbá lehetőségük nyílik a Membrántechnika és ipari biotechnológia c. lektorált kiadványban a munka ismertetésére egy oldalas összefoglaló formájában, ill. angol nyelven a Hungarian Journal of Industry and Chemistry folyóiratban teljes anyag (4-12 oldal) megjelentetésére.

Jelentkezés az alábbi feltételekkel:

- mesterképzés (MSc) vagy osztatlan 5 éves képzés esetén dolgozatát 2019. augusztus 1-től 2021. július 31-ig terjedő időszakban védi meg,

- PhD disszertációját 2019. augusztus 1-től 2021. július 31-ig terjedő időszakban védi meg,

és a pályázat benyújtásának időpontjában még nem tölti be a 35. életévét.

A diplomamunka, PhD disszertáció pályázathoz mellékelni kell:

- a diplomamunkát vagy PhD disszertációt,

- a pályamunka egyoldalas kivonatát,

- a jelentkezési lapot, - a témavezető ajánlását,

- a dolgozat ill. disszertáció bírálatait,

- tudományos önéletrajzot,

- publikációs listát és a közlemények különlenyomatát,

- független hivatkozások listáját.

A diplomamunka vagy disszertáció elektronikus változatát, valamint a pályázathoz szükséges további dokumentumokat digitalizáltan szíveskedjenek megküldeni e-mailben a conference@sooswrc.hu e-mail címre.

A beküldési határidő 2021. szeptember 30.

A pályázati kiírás és a jelentkezési lap a Soós Ernő Kutatóközpont honlapjáról (www.sooswrc.hu) letölthető, az eredmény kihirdetése, ill. a sikeres pályamunkák összefoglalója szintén a honlapon lesz olvasható. A nyerteseket levélben is értesítjük.

Sikeres munkát kívánunk!

Nagykanizsa, 2021. február 15. 

Kapcsolódó tartalmak