Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Stratégiai együttműködés a PTE és az ITSH között

A korábbi, hosszú távú együttműködési megállapodás kibővítéseként egy újabb keretmegállapodást írt alá szerdán a PTE és az IT Services Hungary Kft. Hazánk legnagyobb ICT munkaadója és Magyarország első egyeteme közötti keretmegállapodás kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbra fűzzék eddigi kapcsolatukat.

Hazánk legnagyobb ICT munkaadója és Magyarország első egyeteme közötti keretmegállapodás kiemelt célja, hogy a kutatás-fejlesztés, az oktatás, valamint a stratégia és kommunikáció területén még szorosabbra fűzzék eddigi kapcsolatukat.

A megvalósításban a PTE oldaláról kutatás-fejlesztési projektek területén a Műszaki és Informatikai Kar vesz részt. A projektek célja, hogy megfelelő tudáscserét biztosítson a felek között, és élvonalbeli tudást és technológiát hozzon létre a műszaki informatika területén PhD kutatási programokon keresztül. Fontos cél ezeken felül a Műszaki és Informatikai Kar és az ITSH között 2016 óta működő külső tanszék együttműködés továbbfejlesztése.

A stratégiai megállapodást Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Jenei Zoltán Kancellár, Dr. Medvegy Gabriella, a PTE Műszaki és Informatikai Karának Dékánja, valamint Erik Slooten, az ITSH Ügyvezető Igazgatója és Mészáros Mariann, az ITSH HR igazgatója látta el kézjegyével.