Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Szakmai kitüntetést kapott dr. Stampfer Mihály

Karunk egyetemi docense, dr. Stampfer Mihály, a Gépszerkezettan tanszék oktatója a Gépipari Tudományos Egyesület Műszaki Irodalmi Díját vehette át idén májusban.

Az egyesület 1867-ben alakult Magyar Mérnökegylet hagyományait örökítő, Gépészeti és Gépipari Szakosztályok tevékenységét folytató szervezet. A GTE az ország egyik legnagyobb, műszaki értelmiséget összefogó, tudományos, társadalmi szervezete, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) tagja.

dr. Stampfer Mihály „Feature alapú technológiai modell létrehozása automatizált készüléktervezéshez” című cikke 2014-ben jelent meg a Gép című szaklapban.

A cikkben a technológiai feature-alapú munkadarab modell létrehozásához szükséges lépések kerültek bemutatásra. A technológiai feature egyrészt a készüléktervezés másrészt a megmunkálás tervezés automatizálását teszi lehetővé.

A Gép című folyóirat 1000 példányban megjelenő, elsősorban a gépipar területén született kutatási-fejlesztési eredményekről számol be. A jelen teljesítményei, eredményei és a technikatörténeti múlt bemutatásával a szellemi híd szerepét vállalja a korábbi évtizedek műszaki nagyjai és a jövő magyar gépiparának szakemberei között.