Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tájékoztató a felvételi elbeszélgetésről (mérnöktanár mesterszak)

A felvételi elbeszélgetés időpontja: 2013. december 16. (tovább a címre kattintva)

Tisztelt Jelentkezők!

A közeljövőben mindannyian értesítést kapnak a felvételi elbeszélgetés részleteiről, a legfontosabb információkat azonban itt is közzétesszük. 

A vizsga időpontja:      2013. december 16. 9 óra

 

A vizsga helyszíne:       PTE PMMIK 7624 Pécs, Rókus u. 2.

                                    K épület 03-as terem

 

A vizsga díja:                4.000 forint, mely összeget a postai levélhez csatolt csekken fizethet be.

 

A vizsga szakmai és motivációs beszélgetésből áll, melynek értékelése során maximum 45 pont adható. A beszélgetésen a jelentkező – a magával hozott vázlat alapján, kb. 10 percben – kifejti az adott tanári szakképzettség iránti motivációját. A vázlatot a felelet megkezdése előtt le kell adni a vizsgabizottságnak. A szakmai és motivációs beszélgetés szempontjait, tárgyköreit és a felkészüléshez ajánlott szakirodalmat a következő oldalról töltheti le: felkészülés

 

Kérjük, a sikeres felvételi érdekében feltétlenül tekintse meg a fenti dokumentumot!

 A bizottság a jelentkezőket érkezési sorrendben hallgatja meg. Kérjük Önt, hogy a vizsga napján, a vizsga helyszínén legalább harminc perccel korábban   szíveskedjen megjelenni, mint amely időpontban az a vizsgacsoport megkezdi a vizsgát, amelybe beosztották. Ellenkező esetben sajnálatos módon nem áll módunkban levizsgáztatni.

 

A vizsgára a következő dokumentumokat szíveskedjen magával hozni:

-     személyazonosításra alkalmas okmányt;

-     vizsga díjának befizetését igazoló csekkszelvény eredeti példányát;

-     jelen behívólevelet;

-     a többletpontok igazolására alkalmas dokumentumok (kiemelkedő szakmai teljesítményt igazoló dokumentumok, OTDK/TDK igazolás, stb.) a jelentkező saját aláírásával hitelesített másolati példányát.

A vizsga eredményét a vizsganap végén a vizsgabizottság elnöke kihirdeti, és a névre szóló jegyzőkönyvet kiosztja. Aki a jegyzőkönyvet személyesen nem tudja átvenni, annak postai úton megküldjük azt. Adatvédelmi szempontok miatt a felvételi elbeszélgetés eredményéről telefonon nem áll módunkban tájékoztatást adni.

Az intézményi saját vizsga általános követelményeit, a jogorvoslatot, illetve a felvételivel kapcsolatos információkat a PTE Szervezeti és Működési Szabályzatának 7/b. sz. melléklete tartalmazza, melynek internetes elérési útvonala a következő: http://www.pte.hu: Adminisztráció / Szabályzatok, utasítások / A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzata és mellékletei/ 7/b. melléklet.

 

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a mérnöktanár szakra való belépéshez a mérnöktanári szakképzettségeknek megfelelő mérnöki alapképzési szakok, valamint a műszaki szakoktató szak azonos vagy hasonló szakiránya fogadható el. Ez utóbbi esetben a pedagógiai-pszichológiai ismeretek tekintetében 25 kredit teljesítését kell elismerni.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek előzetes kreditelismertetési kérelmet kell benyújtaniuk, és eddig még nem tették meg, akkor azt legkésőbb a vizsga napján adhatják le a vizsgabizottságnál. A kérelemhez tartozó nyomtatvány a Kar honlapjáról tölthető le (pmmik.pte.hu.).

A kreditelismertetési eljárásról határozat formájában kap értesítést, melyet legkésőbb 2014. január 9-ig be kell küldenie az Oktatási Hivatalnak (1443 Budapest, Pf. 220).

Ezúton tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a jelentkező köteles kreditelismertetési kérelmet benyújtani, és a felvételi vizsgáig azért nem kapja meg a határozatot, mert kérelmét későn adta le, akkor a vizsga költsége, és a vizsgán való megjelenés költsége attól függetlenül a jelentkezőt terheli, hogy esetlegesen később a kreditelismerési határozat értelmében ki kell zárni a felvételi eljárásból.

További kérdések esetén a következő elérhetőségeken állunk szíves rendelkezésére:

 

Honlap:                     kti.pte.hu

E-mail cím:               infokti@pte.hu

Levelezési cím:         OIG KTI 7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/b.

Telefonszám:            72/501-681

Fax szám:                  72/501-616

Személyesen:             Ügyfélszolgálatunkon

                                           hétfőtől-csütörtökig 9-15 óráig,

                                           pénteken 9-12 óráig.

                                 7633 Pécs, Szántó K. J. u. 1/b. (FEEK aula)

 

A vizsgára sikeres felkészülést kívánunk!