Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tájékoztató a nyelvi órák felvételéről

A fakultatívan választható angol és német nyelvvizsga előkészítő és szaknyelvi kurzusokra kérjük, hogy mihamarabb regisztráljanak az ETR-ben, hogy a csoportokat és a nyelvi órarendet kialakíthassuk. 

Az órák ingyenesek, és két kreditpontot érnek.

Nyelvi alapozó tárgyaink (1A, 1B, 2A, 2B) felzárkóztató jellegűek, ezekért a kurzusokért nyelvvizsgával már rendelkező hallgatóinknak nem tudunk kreditpontot adni. Számukra az Angol/német műszaki szaknyelvi kommunikációs tárgyakat ajánljuk, melyek szintén nem igényelnek szaknyelvi előképzettséget. 

Felhívjuk az építő-, építész-, és építőművész szakos hallgatóink figyelmét, hogy Angol/német műszaki szaknyelvi specializáció címmel kifejezetten számukra indítunk szaknyelvi kurzust.

A félév végén vagy januárban szaknyelvi (általános műszaki illetve informatikai), illetve általános nyelvi vizsgát tenni szándékozó hallgatóink számára nyelvvizsgára felkészítő kurzusok is indulnak (szintén ingyenes és kredites formában). Amennyiben csak később szeretne nyelvvizsgázni, Angol/német alapfok/középfok készségfejlesztő tárgyainkat vegye fel. A Zöld Út szaknyelvi vizsga letételéhez jelentős segítséget nyújt az Angol/német környezetvédelmi szaknyelvi kurzus.

Ingyenes, nem kredites  kezdő orosz nyelvi kurzust hirdetünk.   

Az első oktatási héten a Műszaki Szaknyelvi Lektorátus oktatói a 016-os teremben várják a hallgatókat (hétfőtől szerdáig 9-15 óra között, csütörtökön 12 óráig), ahol segítséget nyújtanak a csoportválasztásban valamint  válaszolnak nyelvi kurzusokkal és nyelvvizsgákkal kapcsolatos kérdéseikre.

Jó tanévkezdést és sikeres nyelvvizsgákat kíván a Műszaki Szaknyelvi Lektorátus.