Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tanévkezdés két nyelven

Megkezdődött a tanév a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának hallgatói számára. A szeptember 7-én rendezett tanévnyitó ünnepély - idén először – magyar és angol nyelven zajlott.

A kétnyelvűség nagyon is indokolt, hiszen a karra jelentkezett magyar hallgatók mellett, mintegy 120 külföldi hallgató kezdte meg tanulmányait angol nyelven építész, építészmérnök és mérnök informatikus szakokon. Dr. Bachmann Bálint dékán hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a Műszaki és Informatika Kar törekszik gyorsan reagálni a felsőoktatás átrendeződésére. Ennek köszönhető az angol nyelvű képzések beindítása és a duális képzés bevezetése a karon oktatott valamennyi alapképzésen.

A tanévnyitón kerül sor hagyományosan a hallgatók jutalmazására és ösztöndíjak átadására. Versenyeredményeik elismeréséül „Egypollackos” emlékérmet vehetett át Pap Zoltán gépészmérnök, Lenkovits Attila és Sebestyén András villamosmérnök hallgató. Kilenc elsőéves hallgató kapott „Jutalmazzuk a kiválóságot” ösztöndíjat, amelyet a Műszaki és Informatikai Kar és a Baranya Megyei Mérnöki Kamara közösen alapított, az alapképzésbe legjobb eredménnyel felvételt nyert hallgatók számára. A felsőévesek közül tizenhárman részesültek Köztársasági ösztöndíjban kiemelkedő tanulmányi eredményeik alapján. A GRAPHISOFT pedig az építész és építőművész szakos elsőéveseknek kedveskedett a tanulmányaik megkezdéséhez szükséges eszközökkel.

„Merítsetek ihletet, készüljetek a kihívásokra, legyetek készen az izgalmakra” - zárta beszédét Bachmann Bálint dékán.

Ihlettel, kihívásokkal és izgalmakkal teljes tanévet kívánunk minden műszakis hallgatónak!