Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Teret hajlít a MIK a Bőköz Fesztiválon

Kortárs tömegformálással tervezett modern installáció-termék készül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának kreatív csapat által fűzfavesszőből az augusztusban megrendezésre kerülő Bőköz Fesztiválon.

A kari aktivitás keretében a fesztivál résztvevői, hallgatók és oktatók kézműves foglalkozás során a hagyományos népi kézműves mesterséget, a fonást ismerhetik meg. A résztvevők megfigyelhetik a kosárfonó mester munkáját és a kézműves foglalkozáson maguk is elsajátíthatják a legalapvetőbb munkafázisokat. A készítendő tárgyat hallgatók és oktatók tervezik és készítik el közösen, mely a Budapesti Jubiláló Design héten is bemutatásra kerül, így reprezentálva oktatási módszereinket, a közös munkát és aktivitásainkat.

A fesztivált harmadik alkalommal tartják meg, mely négy ormánsági települést karol fel, szervezője a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ŐsDráva Látogatóközpontja. 

Ez a fesztivál több szempontból is formabontó a már hagyományosnak tartott zenei fesztiválokhoz képest, hiszen a helyiértékek védelme és fejlesztése mellett a környezetvédelem is fontos szempont számukra. Ezért egy olyan akciót is terveznek, ahol igyekeznek karbonmentesíteni a rendezvényt. 

A fesztivál időpontja: 2018. 08. 24-25-26.
Helyszín: Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi
A Műszaki és Informatikai Kar részéről Borsos Ágnes dr., Rétfalvi Donát dr., Széll Attila Béla dr., Vasváry-Nádor Norbert dr. oktatók koordinálják a kreatív csapatot.

Kapcsolódó tartalmak