Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Tervezőirodai gyakorlat

A Tervezőirodai gyakorlattal kapcsolatban sok kérdés felmerült, szemelvény a tantervből;

"A hallgatók tervezőirodai gyakorlaton vesznek részt, országosan elismert, magas színvonalú építészeti végző műtermekben. A gyakorlat célja, hogy az irodában folyó munkával megismerkedve, a hallgató szemléletet, hozzáállást sajátítson el, belelásson az épület megvalósulási folyamatba, a tervezési fázistól a megbízói, kivitelezői és hatósági egyeztetéseken keresztül a tervezői művezetésig.

Fk: A szemeszter alatti ellenőrzési módja: A tervezőirodai gyakorlat során a műteremvezető vezető tervező építész irányításával vesz részt a hallgató az iroda munkájában."

A félévzárás módja, feltétele:
A műteremvezető építész aláírásával és érdemjegy javaslásával, a hallgató portfolioval igazolja a tanszék felé, hogy a hallgató megfelelő szinten vett részt az iroda munkájában" A gyakorlat megszakítható, levelező rendszerben akár a szorgalmi időszakra is ütemezhető - a lényeg a 8 hét, és az alkotó munka. a műteremvezető "É1", esetleg "É" besorolású lehet, az iroda tervezői, alkotó tevékenységet folytasson. kivitelezés profilú irodát vagy hatóságot nem fogadunk el. a portfolio A3-as formátum legyen, kreatív módon összerakva (fotók, hangulatok, skiccek, egyeztetések, tervi kivonatok - képfestő összeállítás a 8 hetes elmélyülésről). a tantárgy jelen állás szerint ETR-ben nem jelenik meg, hanem kritériumtantárgyként szerepel, a záróvizsgára bocsátás feltétele, tanterv szerint egyébként a 2. szemeszter utáni nyárra ütemezett, az index hátsó lapjain a Tanszék felvezeti a teljesítést a leadott anyagok alapján. a portfoliokat és igazolásokat a szorgalmi időszak első és utolsó hetében, a 3. és a 15. oktatási héten kell leadni dr. Medvegy Gabriellának, fogadóórában. Formanyomtatvány nincs, a leadott portfolio első oldalára legyen lefűzve egy oldal, ahol a műteremvezető nyilatkozik a Gyakornok munkájáról és a munka minőségéről (jegy most nem kell). "É1" besorolású Hallgatóinktól csak egy nyilatkozatot kérünk, hogy tudjuk adminisztrálni a tárgyat.