Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Új dimenziók és generációs ugrás a hadviselésben

A soron következő konferencia 2019. november 07-08-án kerül megrendezésre Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, melynek központi témája a biztonságpolitika.

A 21. század elején a kétpólusú világrend megszűnésével a biztonságpolitikai környezet folyamatosan alakul, egyre inkább a multipolaritás irányába. A közelmúlt gazdasági változásai, kis és nagy katonai konfliktusai olyan változásokat indukáltak az államok közötti kapcsolatokban és a biztonság értelmezésében, amelyek egy új nemzetközi biztonsági rendszer kialakulására engednek következtetni. Ezzel egy időben a technológiai vívmányok, elsősorban az információs technológia és a mesterséges intelligencia katonai alkalmazása kiterjeszti a kíbertérre és a világűrre a műveleti környezetet és elavulttá teszi a megszokott eljárásokat. E fejlemények eredője egy valószínűsíthető generációváltás a hadviselésben – a hadviselés új paradigmájának kialakulása. A konferencia ezen változások kiváltó okait és azok hadviselésre, különösképpen a nemzeti biztonságra gyakorolt hatását vizsgálja.

 A rendezvény regisztrációköteles, ezért a részvételi szándékot a hvk.tkh@hm.gov.hu címen  2019. október 31-ig lehet jelezni.

 A helyszínen ingyenes parkolási lehetőséget a szervezőknek nem áll módjukban biztosítani.

Időpont: 2019. november 07-08.

Helyszín: Budapest, Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ (XIV., Budapest, Stefánia út 34-36., bejárat a Zichy utca felől)