Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Új lehetőségek az online oktatásban és számonkérésben – Möbius TA workshop

A Möbius szoftver egy könnyen kezelhető web alapú tesztelő és kiértékelő rendszer elsősorban olyan tantárgyakhoz, amelyek számítást igénylő problémákat tárgyalnak. Különösen hatékony lehet matematikai, fizikai, kémiai, gazdasági területeken

A szoftver használatához a felhasználónak elegendő egy web böngésző, a hozzáférés bárhol biztosított. A véletlenszerű feladat választás lehetőségét kihasználva adott feladattípusból mindenki más paraméterekkel adott feladatot kaphat. Mivel a kiértékelés során a háttérben számítógépalgebrai rendszer dolgozik, ezért a különböző alakú, de ekvivalens válaszokat is helyesen értékeli a rendszer, ez a rendszer egyik erőssége.

 Az online tesztrendszer a tanár számára egyrészt a kontaktórákon prezentációs eszköz, alkalmas az ismeretek szemléltetésére, másrészt lehetővé teszi a diákok tudásszintjének mérését és a megoldott feladatok automatikus kiértékelését (alkalmas a zh javítások kiváltására). A diák számára pedig a gyakorlás és a saját tudásszintje önálló mérésére alkalmas eszköz.

A Möbius rendszer lehetőségeit bemutató workshopra várjuk azon oktató kollégákat, akik számításokat tartalmazó tárgyakat tanítanak, illetve a tanárszakos hallgatókat.

Időpont: 2024. 04. 25. 15 óra

Helyszín: PTE MIK Boszorkány u. 2. A201 tanterem és A117-es számítógépes labor

Program:

  • 15:00-15:20 Mi a Möbius TA? Perjésiné Hámori Ildikó
  • 15:20-15:40 Adaptív kérdések használata online értékelőrendszerekben: Szegő Dóra
  • 15:40-16:00 Egy megvalósult kurzus: Online középszintű érettségire felkészítő tanfolyam: Hegedűs József
  • 16:00-17:00 Egy kérdés megvalósítása számítógépes laborban.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ITT tud.