Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Új webináriumsorozat „Változó városok” az Alumniportal Deutschland honlapon

Ma az emberiség több mint fele városokban él, s a városlakók száma a következő évtizedekben várhatóan drasztikusan nőni fog. Emiatt a városok egy állandó, sokoldalú változáson mennek keresztül, ezt a folyamatot vizsgálja a legújabb német és angol nyelvű webinárium-sorozat, amely május 31-től augusztus közepéig tart majd az Alumniportal Deutschland honlapján. Ennek során neves szakértők prezentálják a legújabb kutatási eredményeket, vitatkoznak Önökkel egy élő chat keretében, s természetesen válaszolnak a feltett kérdésekre is. 

A részvételhez csak egy ingyenes regisztrációra van szükség a honlapon, amelyet a német kormányzat finanszírozásával többek között a DAAD, a Goethe Intézet és a Humboldt Alapítvány működtet non-profit módon olyan külföldiek számára, akik legalább 3 hónapot Németországban tanultak vagy dolgoztak.


A honlap elérhetősége: www.alumniportal-deutschland.org


Az érdeklődők a következő módon jelentkezhetnek a képzésre: az ingyenes 2 percet igénybe vevő regisztrációt követően a Community részben a Gruppen/Groups menüpontban kell a Städte im Wandel csoportot kiválasztani, itt további részletes információt kaphat a webináriumról. Május 20-án immár 360 tagja volt a csoportnak, akik több mint 50 országból regisztráltak a képzésre.