Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Újabb díjat nyertek oktatóink

Dr. Zoltán Erzsébet Szeréna és dr. Kósa Balázs II. helyezést értek el Hódmezővásárhelyi könyvtár és tudásközpont építészeti megfogalmazása című pályázaton.

Hódmezővásárhely városközpontjában többfunkciós kulturális központ építészeti megfogalmazására került sor oly módon, hogy az Ajánlatkérő a pályázóknak teljes alkotói szabadságot kívánt biztosítani a koncepciók kialakításában.

A tervpályázat célja a beérkező tervek és koncepciók alapján egy későbbi engedélyezési és kivitelezési terv megrendelése, valamint a tervezési terület funkciójának beépítési programjának a tisztázása a jelenleg érvényes szabályozási előírások felülvizsgálata, valamint az épület építészeti megfogalmazása.

A pályamű a terv kiírásban szereplő hármas funkciójának Hódmezővásárhely építészeti hagyományainak tiszteletben tartásával megfelelt, ugyanakkor a mai középületekkel szemben támasztott komplex elvárások is messzemenőkig teljesültek. A téglaburkolat és a történeti beépítés léptékűvé bontott épülettömeg ideális megoldásnak mutatkozott.

Sikereikhez ezúton is gratulálunk!