Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Út a diplomához 2013/14 – Pályázat felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási programban való részvételre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdet a felsőoktatási esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási programban való részvételre a 2013/2014. tanév őszi és tavaszi félévre az Útravaló – MACIKA Ösztöndíjprogram keretében. A pályázatkódja: UD-13-A/B

Az esélyteremtő ösztöndíj- és önköltség-támogatási program célja

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten a roma hallgatók felsőoktatási esélyegyenlőségének javítása, felsőfokú tanulmányaik megkezdésének folytatásának támogatása.

Pályázók köre

Magánszemélyek: Magyarország területén működő felsőoktatási intézményben alap-, mester vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú önköltséges hallgató.

A pályázat részletei

A pályázatok támogatására felhasználható keretösszeg 133.491.000 Ft.

A támogatás vissza nem térítendő, amely előfinanszírozás formájában kerül folyósításra.

A felhívás két komponense pályázható:

  • „A” komponens: Ösztöndíj támogatási komponens, melynek keretében összességében 200.000 Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető a 2013/2014-es tanév I. és II. tanulmányi féléveire (10 hónapra) vonatkozóan, 2013. szeptember 2. és 2014. június 30. közötti időszakra. Az ösztöndíj támogatás kifizetése utalással történik.
  • „B” komponens: Önköltség-támogatási komponens, melynek keretében az önköltséges hallgató maximum 220.000 Ft/ félév önköltség-támogatásban részesül. A támogatás nagysága nem haladhatja meg képzési önköltség mértékének 85 %-át és nem lehet kevesebb, mint a képzési önköltség 60%-a. (Amennyiben az önköltség mértéke meghaladja a 258.000 Ft összeget félévente, ez utóbbi feltételt nem kell figyelembe venni.)

A hallgató önköltségének mértékétől függően a pályázati felhívásban meghatározott maximum értékig a számára megítélhető legmagasabb támogatást kapja.

Egy hallgató egyszerre csak az egyik komponensre pályázhat.

Mindkét komponens esetében a támogatott hallgatók legalább 50%-áig roma származású tanulót kell bevonni.

Az önrész tekintetében:

  • a program „A” komponense keretében önrész kötelezően nem kerül előírásra,
  • a „B” komponens keretében a támogatás nagysága nem haladhatja meg a képzési önköltség mértékének 85%-át.

A pályázat benyújtása

Az ösztöndíjra pályázó hallgató az internetes pályázatkezelő rendszerben regisztrál, a regisztrációt követően az EPER-ben nyújtja be a pályázatot, az elektronikus pályázati űrlaphoz csatolja a kötelező mellékleteket.

Határidő: 2014. március 31.

További információ

utravalo-macika@emet.gov.hu

06-1-795-2908

Tekintse meg a teljes pályázati felhívást!

http://www.emet.gov.hu/felhivasok/ut_a_diplomahoz/