Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Workshop katalógus

A Nemzeti Tehetség Program NTP-TSZT-12-P-052 sz. pályázat keretében 500.000,- Ft támogatást nyert a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara horvát – magyar hallgatók számára szaktábor lebonyolítására. 

A szaktábor június 17-19 között került megrendezésre, a Karon, a legfontosabb célja egy a fiatal tehetségeknek bemutatkozási lehetőséget kínáló, nemzetközi építész triennálé előkészítése volt.

A Velencei Biennáléra való felkészülés szellemiségével ismerkedtek meg a hallgatók, amelynek az alapgondolata egy pécsi építészhallgatói triennále koncepcióját hívta életre. A triennále ebben az esetben is egy új, határokon átívelő képzési módszert vizionál, amely e tekintetben Pécs „balkán kapuja” szerepét is kihasználja.  A víziók szerint a triennálénak több határon túli egyetem is rendezője lenne, ezek egymás utáni rendezéséből állna össze a háromévenkénti rendezés. Ennek a projektnek az előkészítését is szolgálta a mostani rendezvény.

A Kar több projektben sikeresen együttműködött már az elmúlt években is az eszéki Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Civil Engineering Karral. Bízunk benne, hogy a képzések összehangolásában, építőmérnöki kutatásokban további eredményes projektek előkészítése is elindult ezzel az idei rendezvénnyel.