Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Young Creative Chevrolet - 2011-es művészeti pályázat

Young Creative Chevrolet | 2011-es művészeti pályázat | megindult a regisztráció!

Ötödik alkalommal hirdeti meg nemzetközi művészeti versenyét a Chevrolet, melynek keretében arra buzdítja a felsőoktatásban tanuló fiatalokat, hogy kreatív ötleteikkel, merész, egyedi gondolataikkal szálljanak síkra a nemzetközi publicitást és pénzdíjat élvező dobogós helyekért.

30 év alatti egyéni, vagy csoportos versenyzők jelentkezését várja a Chevrolet (kikötés, hogy egy intézményből maximum 10 pályázat befogadható, valamint a csoportos pályázatok esetén, egy csoport maximum 5 főt számlálhat).

Beadási határidő: 2011. május 1. 24.00 (a dátum a postára adás és az on-line anyagküldés határidejét is jelöli)

5 kategóriában indulhatnak a pályázók (egyszerre akár többen is):

  • Divat
  • Fotó
  • Grafika
  • Videó
  • Zene

Valamennyi kategóriánál hívószó - az idén évszázados fennállását ünneplő márkára reflektálva: Chevrolet 100

15 magyarországi egyetem diákjai vesznek részt a versenyben, jelentkezésüket 2011. április 11-ig folyamatosan várjuk a pályázat magyar weboldalán keresztül: www.ycc-hungary.info.

Kivételes lehetőséget kínál a felkészülésben a Chevrolet, konzulensek segítségével workshopot tart az érdeklődők számára. Ezt részben az interneten keresztül, részben személyes konzultáció formájában biztosítja, kategóriánként egy-egy konzulens közreműködésével. Már felkerültek a weboldalra az általuk ajánlott linkek, melyek kortárs művészeti példákat sorakoztatnak és inpsirációként szolgáló munkákat.

100 év egy pályaműbe sűrítve, 10 ezer eurót osztanak ki a magyarországi helyezettek között!

15 felsőoktatási intézmény diákjai pályázhatnak a Chevrolet fiatal művészeket felkaroló nemzetközi versenyére

Young Creative Chevrolet néven pályázati lehetőséget hirdet az immár 100 éves múltra visszatekintő autógyártó cég, amire Magyarországon 15 felsőoktatási intézményből pályázhatnak az alkotni vágyó diákok. A pályázatra 5 kategóriában - divat, fotó, grafika, videó és zene - nyújthatják be műveiket a hallgatók, amelyek közül a legjobbak a hazai forduló után, az európai döntőben egy nemzetközi zsűri előtt is megmérettetnek.

Idén, 2011-ben ötödik alkalommal tart nemzetközi diákversenyt a Chevrolet, amelynek célja egy olyan pályázati lehetőség megteremtése, ami lendületet és segítséget ad azoknak a fiatal, kitörni vágyó művészeknek, akik szeretnék bizonyítani tehetségüket a nagyközönség előtt.  A magyarországi hallgatók 2009 óta vesznek részt az évente megrendezett versenyen, 2010-ben összesen 93 magyar diák pályázott 7 egyetemről. A legszebb eredményt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói érték el, akik divat kategóriában 2009-ben és 2010-ben is európai második helyezést kaptak.

A 2011-es versenyre továbbra is 5 kategóriában - divat, fotó, grafika, videó és zene - várják a szervezők a pályaműveket, amelyeket az idén 100. születésnapját ünneplő márkára és annak múltjára összpontosítva kell elkészíteniük a versenyzőknek.  Míg a divat kategóriában egy időtlen, klasszikus értéket képviselő retro ruha megálmodásával kell készülniük a pályázóknak, addig a fotósoknak a márka 100 évét kell belesűríteni egyetlen képbe. A grafikus pályázatra jelentkezőknek egy emlék poszter elkészítése a feladat, amely azt tükrözi, hogy mennyire messze jutott a Chevrolet az elmúlt száz évben.  A mozgókép és a zenei pályázat a születésnapi partik hangulatát igyekszik megidézni, így videó kategóriában egy születésnapi meghívó elkészítését, zene kategóriában pedig, - a márka 100. születésnapja alkalmából - születésnapi dal komponálását várják a pályázat kiírói a versenyzőktől. A pályaművek először egy hazai zsűri előtt kerülnek megmérettetésre, amit a kategóriák győztesei számára az európai döntőn való részvétel követ.

Összesen 10.000 euró díjat ad át a Chevrolet Magyarország (kategóriánként 2000 eurót), az európai döntőben pedig közel 3000 eurót osztanak ki az első három helyezettnek. A pályamunkák leadási határideje: 2011. május 1. éjfél.

A pályázóknak idén egy egyedülálló lehetőség is a rendelkezésükre áll, ugyanis kategóriánként egy-egy konzulens segítségét is igénybe vehetik, akik a pályaművekkel kapcsolatban rengeteg hasznos tanácsot adhatnak a verseny résztvevőinek. Az on-line szakmai konzultációk során a jelentkezők a kérdéseiket Mojzes Dóra divattervezőnek, Misetics Mátyás fotó művésznek, Fodor Tamás grafikusnak, Balogh Balázs media designernek és Alpár Balázs zeneszerzőnek tehetik fel. Ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást igénybe vehessék a versenyzők, nem kell mást tenniük, mint április 11-ig az esemény hivatalos oldalán regisztrálniuk: http://www.ycc-hungary.info

A pályázatra azon felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek Magyarországról,  melyek oktatói 2011. március 29-ig visszaigazolták az intézmény diákjainak részvételi szándékát.

Ezek a következők:

A pályázatra a következő felsőoktatási intézmények hallgatói jelentkezhetnek:

  • Budapesti Corvinus Egyetem
  • Budapesti Műszaki Egyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Eszterházy Károly Főiskola
  • Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
  • Kaposvári Egyetem
  • Magyar Képzőművészeti Egyetem
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  • Nyíregyházi Főiskola
  • Nyugat-magyarországi Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Széchenyi István Egyetem
  • Szent István Egyetem
  • Színház- és Filmművészeti Egyetem
  • VISART Művészeti Akadémia

További információ és a pontos pályázati kiírás az alábbi két linken található:www.ycc-hungary.info