Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj ÚNKP-18-2

A pályázat beadási határideje: 2018. május 10.

A program 2018. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázata a felsőoktatásban, mester (osztatlan) képzésben részt vevő hallgatókat támogat, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak, amelynek eredménye publikáció, tudományos cikk vagy TDK-dolgozat, egyéb – az adott tudományágban releváns – tudományos, műszaki vagy művészi alkotás, a doktori tanulmányokra való felkészülés.

Kutatói ösztöndíj külföldön

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 31.

Egyéves kutatói ösztöndíjat hirdet 'The Warehouse as a Digital Ecosystema' címmel a University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt egyetem.

Építésfelügyeleti hatósági szakügyintéző

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. június 15.

Vas Megyei Kormányhivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45.§ (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Építésügyi és Örökségvédelmi Osztály építésfelügyeleti hatósági szakügyintéző munkakörének betöltésére.


A jövő otthonai építészeti ötletpályázat

A 2016-ban indult tervpályázat-sorozat folytatásaként, a Style & Home Kft. által életre hívott OTTHONNEKED összefogás nyílt ötletpályázatot hirdet építészek, valamint építész hallgatók számára. A fenntarthatóság mint az első pályázatban megfogalmazott cél és problémafelvetés az idei pályázatban is központi szerepet játszik. Az általános tematika mellett jelen kiírás egy speciálisabb, a közgondolkodást jelentősen befolyásolni képes témára, az építész saját házára fókuszál.

NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Kormányrendelet, illetve a Pécsi Tudományegyetem SzMSz 6. számú melléklete, azaz a PTE térítési és juttatási szabályzata 17.§ alapján a 2018/2019-es tanévre.

Diplomadíj pályázat 2018

A pályázat beadásának időpontja:
2018. szeptember 03. és 07. között, hétfőtől péntekig
10.00 - 15.00 óra között

Kedves Diplomázó Építészek!

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége "Diplomadíj 2018" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (Bsc / BA + Msc / MA !!) végzett hallgatók részére.

Hallgatói Ötletbörze 2018

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. október 31.

Az Y és Z generáció adhat új funkciót a Bálnának, vagy a MÁV-székháznak

Meghirdette a VI. Hallgatói Ötletbörze Pályázatot az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 

Ötletelhetnek a Bálna, a MÁV-székház, valamint a Népsziget hasznosítására, de tervezhetnek modern panelházat is a jövő ingatlanfejlesztői. „Ingatlanfejlesztés az Y és Z generáció szemével”  címmel hatodik alkalommal hirdette meg hallgatói pályázatát az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). A résztvevők emblematikus épületeinknek adhatnak új funkciót és új külsőt, vagy megtervezhetnek egy új városrészt is. Pályázni október 31-éig lehet. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra november 20-án, a VI. Ingatlanfejlesztés Napján kerül sor. 


Felhívás MUT 2018. évi diplomadíj pályázatára

A jelentkezés határideje: 2018. október 20. 14:00

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására az alábbi témakörökhöz kapcsolódóan: