Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Újabb belsőépítész siker - Office Design 2. helyezés

 A Buildner Architecture Competitions, Office Design Challenge versenyen 2. helyezését ért el „The Cube” nevű alkotással a PTE MIK 3 fős csapata. A csapat tagjai: 2 fő nemzetközi belsőépítész hallgató és 1 fő BMDI hallgató.

A résztvevők feladata az volt, hogy a munkahelyi környezetet újra gondolják.  A zsűri olyan tervezési projekteket keresett, amelyek az építészetet eszközként használják a dolgozók jólétének és termelékenységének javítására. Ez a kihívás a versenyben résztvevőknek lehetőséget kínált arra, hogy elképzeljük a COVID utáni munkahelyek új normáját.


Hegesztési Nyári Egyetem – idén Pécs mutatja az irányt

Robottal készített lézerhegesztés, kopásállóság javítása fémszórással, horganyzott alkatrészek hegesztése Mig Brazing eljárással – ilyen témákkal is találkozhatnak az idei Hegesztési Nyári Egyetem résztvevői, ezúttal a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK). Augusztus 24-25-én a Magyar Hegesztési Egyesület rendezi a szakterület iránt érdeklődő hallgatók számára kétnapos országos programját (MAHEG) a PTE MIK-kel és a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Zipernowsky Károly Műszaki Technikumával együttműködve Pécsett.

Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázata

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet alap- és mesterszakos felsőoktatási hallgatók részére, nemzetstratégiai jellegű vagy jelentőségű témakörben készült kiemelkedő diplomamunkák jutalmazására.

A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.

Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök / szakember képzés indul a PAKS 2 Zrt. támogatásával.

A Paks II. Akadémia célja, hogy színvonalas képzési programokkal bővítse az egyetemi hallgatók tudását és az atomenergiával kapcsolatos ismereteit. A képzést elvégző szakmérnökök/szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi szektorban.

Kedves Kultúrabarátok!

Örömmel jelentjük be a legújabb és legizgalmasabb műsorsorozatunkat, amelyre szeretettel várjuk a kedves vendégeket. Ez az egyedülálló eseménysorozat a kalandvágyók, az érdeklődők és a felfedezők számára készült. Várjuk Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk ezen a varázslatos utazáson! Ne habozzon, és érdeklődjön a műsoraink időpontjairól és helyszíneiről.

Fenntarthatósági projektet indítottak a Pécsett tanuló külföldi mérnökhallgatók

Már kevés beszélni róla, cselekedni kell – ez az elv vezérli a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE MIK) tanuló külföldi mérnökhallgatókat, akik nemcsak jövőbeli munkájuk, de már tanulmányaik alatt is a fenntarthatóságot, a körkörös gazdaságot tartják szem előtt. Erre indítottak egy egyéves projektet, amelyre pályázati támogatást is nyertek, így eszközök beszerzésével, új módszerek elsajátításával megtanulhatják, hogyan alkalmazkodjanak a körforgásos gazdasághoz, sőt ötleteiket ki is próbálhatják a gyakorlatban.

PROSPECT diplomadíj

Frissdiplomás/Végzős szerkezettervező mérnök vagy?

Itt a lehetőség, hogy megmutasd diplomamunkád/szakdolgozatod a PROSPECT Diplomadíj keretében!

Best Practices in Data Analysis and Statistics Symposium

Kedves Kollégák,

Idén a Best Practices in Data Analysis and Statistics Symposium PÉCSEN kerül megrendezésre (személyes részvétellel). Az esemény poszterét csatolva találják. Várunk mindenkit a konferencián előadóként vagy érdeklődőként. A belépés díjtalan.