Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Pécsi napok 2023.

A nagy hagyományú Pécsi Napok idén is a műfaji sokszínűség jegyében kínálja a programokat minden korosztálynak.

Ízelítő a programból :

2023. szeptember 20–24.

Pécsi Napok

Részletes program csatoltan és itt : www.pecsinapokfesztival.hu

NTP- NTMV-23

NTP- NTMV-23

A hazai tehetséges, országos versenyeken kimagasló eredményt elért, a pályázat benyújtásakor a 30. életévét még be nem töltött magyar fiatalok egyéni és csoportos részvételének támogatása külföldön megvalósuló nemzetközi tanulmányi, művészeti, vagy sportversenyeken, valamint a Magyarországot képviselő tanuló, vagy a hivatalos magyar csapat nemzetközi tudományos diákolimpiákon, valamint tantárgyi vagy szakmai világversenyeken való részvételének támogatása.

Pályázati beadási határidő: 2023. október 12. 23:59

Bővebb tartalom

“2022. Év Kiemelkedő Publikációja Díj”- pályázati kiírás

“2022. Év Kiemelkedő Publikációja Díj”- pályázati kiírás

A Pécsi Tudományegyetem rektori vezetése célul tűzte ki, hogy a centenáriumi évben a minőségi publikációk megjelenésének elősegítésére, és az ebben részt vevő alkotók elismerésére pályázatokat hirdet. A Pécsi Tudományegyetem tudományos céljainak megvalósítása érdekében, az egyetemen folyó kutató- és alkotómunka tevékenység elismerése céljából pályázatot ír ki „A 2022. Év Kiemelkedő Publikációja Díjra.”


Pályázati beadási határidő: 2023.09.29. 23:59


Bővebb tartalom

Európai Mobilitási Hét 2023.

Idén szeptember 16. és 22. között huszonkettedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Ennek keretében számos interaktív, színes-szagos kerékpáros programmal készülnek az érdeklődőknek, legyen ez Bringás reggeli vagy Instagram szavazás, de akár egy ügyességi játék is a Pécsi Bicibusszal, vagy kvíz-játék a K20 Kirakatban (PTE Webshop). Az Autómentes Napon (09.22-én) ingyenesen igénybe vehető lesz a PécsiKe és a pécsi tömegközlekedéshez tartozó buszjáratok is.

ZSOLNAY NEGYED ÉJSZAKÁJA 2023.

KEDVES  Kultúrabarátok,

SZOMBAT ESTE JÖN A  ZSOLNAY NEGYED ÉJSZAKÁJA, JÖVŐ HÉTEN PEDIG A  PÉCSI NAPOK 2023!

2023. szeptember 16.  16.00 - 24.00

Újabb sikeres szereplés nemzetközi versenyen

Karunk oktatója – dr. Pécz Tibor – által mentorált II. korcsoportos (középiskolás) csapat a „Közös jövőnk” nemzetközi kárpát-medencei környezetvédelmi háromfordulós verseny döntőjébe jutott, ott az előkelő harmadik helyezést és egy különdíjat nyert el. A diákkonferenciát a Magyar Műhely Közhasznú Alapítvány szervezte 2023. nyarán, ahova 5 fős szakmai zsűrit delegált. A „Youth for Environment” csapat – mely a Szent Mór Iskolaközpont középiskolás diákjaiból állt – kutatásában és előadásában a háztartások műanyaghulladék csökkentési lehetőségeit járta körbe.

Gratulálunk a csapatnak és mentor tanáruknak! 

Országos Logisztikai Csapatbajnokság

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár 11. alkalommal szervezi meg az 1 200 000 Ft összdíjazású Országos Logisztikai Csapatbajnokságot.

MIK PARTNERS Szakmai Nap a PTE MIK-en

Nincs egyetem ipar és nincs ipar egyetem nélkül – ezt már számos együttműködés, kutatás-fejlesztési projekt is bizonyítja. Az ipar részéről felmerülő igények és ehhez kapcsolódóan a tudomány, illetve az oktatás oldaláról jelentkező feladatok összehangolását helyezzük az idei MIK PARTNERS Szakmai Nap középpontjába, amelyet 2023. szeptember 28-án a Baranya Vármegyei Mérnöki Kamarával közösen rendezünk meg karunkon. A 2018 óta zajló szakmai rendezvény célja a PTE MIK, valamint kiterjedt partnerhálózatának együttműködéséből származó eredmények bemutatása az oktatás, a kutatás-fejlesztés és az ipari innovációs tudástranszfer területét érintve.