Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

TUDOMÁNYOS ÉS MŰVÉSZETI DIÁKKÖRI KONFERENCIA EREDMÉNYEI 2015

A hallgatóság nagy érdeklődése mellett került megrendezésre a PTE MIK idei Tudományos 
és Művészeti Diákköri Konferenciája. A rendezvény 6 szekciójában 26 pályamű került 
bemutatásra. A konferenciára kiváló dolgozatokkal és remek prezentációkkal készültek a 
hallgatók. A 2017-ben megrendezésre kerülő OTDK-n való részvételre 19 dolgozatot 
javasoltak a bíráló bizottságok. Ezúton is további sikeres kutatómunkát kívánva, gratulálunk 
minden résztvevőnek, díjazottnak és konzulenseiknek!

Imagine Cup Verseny és Academy

Januárban újra indul 1-4 fős csapatok számára az Imagine Cup Academy, amely immár harmadik éve gyakorlati, a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti azokat a magyar fiatalokat, akik egy jó ötletet szeretnének megvalósítani a digitális világban. A program céltudatos felkészítő a világ egyik legnevesebb technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup helyi fordulójára. Hatékonyságára bizonyíték, hogy a magyarországi győztesek mindkét évben díjazottként tértek haza a nemzetközi döntőből.

Megújuló energia az ipari parkok fejlesztésében – Sikeres szimpózium a MIK-en

2015. november 20-án „A megújuló energia hasznosítása: új irányzatok az ipari parkok fejlesztésében” címmel került megrendezésre a Pécs Déli Ipari Park (PDIP-Ipark), az IPE – Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának közös szervezésű szimpóziuma.

Rim Design pályázat

A Rim Design pályázat leadási ideje módosult. A pályázatokat november 30-án 14.00-ig lehet leadni. A kiírásban szereplő többi feltétel nem változott.
A pályázatról bővebben ITT lehet olvasni.

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia

Karunkon 2015. november 23 és november 30 között kerül megrendezésre a Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia Hét. Az idei évben 6 szekcióban 28 dolgozat, alkotás kerül bemutatásra. Minden résztvevőnek sok sikert kívánunk!

Linux Akadémia Pécs - ITSH

Duális partnerünk az IT Services Hungary Kft. Linux Akadémiát szervez.

Az IT Services Hungary Linux akadémiát indít, mely során a résztvevők középhaladó Linux tudásra tehetnek szert, elsajátíthatják a korszerű nagyvállalatoknál használt szerverek üzemeltetéséhez szükséges ismereteket virtualizált és cloud környezetben.

A boszniai piramisokról mérnöki tárgyilagossággal

Nyílt PhD előadás, nem csak mérnök hallgatóknak.
A beton történetét már nagyon sokan megírták és bemutatták, a római kortól egészen napjainkig. Az előadás keretében ennél nagyobb távolságot kívánunk bejárni, a piramisok építésének ókori gipsz-márga kötőanyagától egészen a mai kor nanotechnológiájának betonanyagáig.