Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Diákigazolvány igénylés leállás!

Tisztelt Hallgatóink!

Az új tanulmányi rendszerre való átállás miatt a diákigazolvány igénylések
folyamatát is módosítani szükséges.

ABB mentorprogram női műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Az ABB Kft., mint Kiíró, „ABB mentorprogram női hallgatóknak ” elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló 5 fő főiskolai/egyetemi női hallgató számára.

Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvét a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során 5 fő női hallgató kerül kiválasztásra. Minden programban résztvevő hallgató a cég vezetői vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

ABB Ösztöndíj pályázat

Az ABB Kft., mint Kiíró, ABB ösztöndíjat hirdet végzős főiskolai és egyetemi hallgatók számára. A program létrehozásával az ABB célja, hogy a diákok már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

Az ABB Ösztöndíjra az alábbi témakörökben lehet pályázni:

  • Együttműködő robotok felhasználási területei
  • Digitalizálás az energiaellátásban
  • Hisztorikus adatgyűjtő és elemző rendszer kialakítása Decathlon Services platformon
  • Energiaelosztási rendszerek méretezéstől a megvalósulásig a kisfeszültségű területen
  • Megújuló energiák tárolása és összekapcsolása az elektromos közlekedéssel

Fiatal Kutatói Szeminárium

A kezdeményezés célja, hogy a Pécs Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata a magyar doktori képzés mellett, az akadémiai ismereteket kiegészítve féléves rendszerességgel olyan kurzusokat kínáljon a pécsi doktoranduszok és fiatal kutatók számára, amelyek keretében a 21. századi tudományos karrierépítés szempontjából nélkülözhetetlen, a gyakorlatban is kamatoztatható tudást sajátíthatnak el.

Nyitott Egyetem

A mozgás a legolcsóbb gyógyszer! A fizikai inaktivitás egészségügyi költségvonzatáról tart előadást Dr. Ács Pongrác testnevelő tanár, közgazdász a Pécsi Tudományegyetem Nyitott Egyetem című előadássorozatában.

11. Nemzetközi PhD-DLA Szimpózium

A PTE Műszaki és Informatikai Kar és a Breuer Marcell Doktori Iskola 2015. október 19-20. között rendezi meg a „11. Nemzetközi PhD-DLA Szimpóziumot”.