Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

  1. MIK
  2. Hírek

Az AXA Kutatási Alap PhD ösztöndíja

Az AXA Kutatási Alap PhD PhD ösztöndíj elnyerésére szóló pályázat keretén belül 3 területen lehet pályázni 3 éves PhD ösztöndíjas hely támogatására, amelyet a nyertes a PTE valamelyik intézetében, tanszékén tölthet el. Az elnyert pályázat időtartama alatt az ösztöndíjas nem tölthet be az egyetemen más pozíciót, státuszt.

CEEPUS hallgatói és oktatói mobilitási pályázatok

A CEEPUS hálózatok közép-európai felsőoktatási intézmények között létrejött együttműködések, melyek egy-egy szűkebb vagy tágabb szakterületen hallgatói és oktatói cserék lebonyolítására kapnak támogatást a programtól. A hálózatokban részt vevő felsőoktatási intézmények a CEEPUS Bíráló Bizottság döntésének megfelelő hónapszám (kvóta) erejéig küldhetnek és fogadhatnak hallgatókat és oktatókat egy tanévben.

Részvételi felhívás a bangkoki és a szöuli Erasmus Mundus kontaktszemináriumra

A Tempus Közalapítvány partnerként vesz részt a DAAD által koordinált ASEMUNDUS és Euro-Asia.net Erasmus Mundus projektekben. A projektek célja, hogy elősegítse az ázsiai ASEM (Brunei, Fülöp-szigetek, Kambodzsa, Kína, India, Indonézia, Japán, Korea, Laosz, Malaysia, Mongólia, Mianmar, Pakisztán, Szingapúr, Thaiföld, Vietnám) országok és az európai államok felsőoktatási intézményeinek együttműködését.

Ösztöndíj-lehetőségek Párizsban

A párizsi főpolgármesteri hivatal Párizs tudományos súlyának növelése érdekében 2003. óta minden évben számos külföldi kutatót fogad post-doc és szenior szinten annak érdekében, hogy a párizsi - költségvetési vagy önkormányzati szférába tartozó – laborok, kutatóhelyek egyikében dolgozva elősegítsék az adott intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősítését. 

Erasmus fotópályázat

Erasmusos voltál a 2011-12-es tanév első félévében? Szeretsz fényképezni? Ha mindkét kérdésre igen a válasz, itt a lehetőség, hogy másokkal is megoszd élményeid.