Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

„Matekos”- Möbius Assesement program

A szoftver egy könnyen kezelhető web alapú tesztelő és kiértékelő rendszer STEM (science, technology, engineering, mathematics) kurzusokhoz, vagyis elsősorban olyan kurzusokhoz, amelyek matematikát használnak. De lehetőség van egyszerű „multiple choice” kérdésbank összeállítására is.

 A program lényege, hogy nem csak matek, hanem matematikai képletekre építő szakmai műszaki tantárgyak tanítását, vizsgáztatását, a felvételi eljárásokra való felkészülést segíti, igen hatékonyan, hiszen a diákoknak, a hozzáférés kiadható, otthonról, a saját gépéről elkészíti, beküldi a gyakorló lapokat, amelyeket az oktatók a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal hatékonyabban, gyorsabban tudnak kijavítani és értékelni. A szoftver beszerzését kiegészíti majd külön eljárásban egy képzés a felhasználó oktatók részére, illetve egy feladatbank létrehozása.

Az egyedi szoftver háttérben egy fejlett computer-algebrai kiértékelő rendszer dolgozik.

A szoftver segíti az oktatók és a hallgatók munkáját egyaránt, használjuk a matematika felkészítő programjainkban és több matematikai logikára építő kurzusban a szemeszterek során.